Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert Jensen van NoordzeeFM naar YorinFM [Update]

Medianieuws

Robert Kjaerby Jensen heeft te kennen gegeven Noordzee 100.7 FM te willen verlaten voor Yorin FM. Aangezien zijn ambities niet langer aansluiten bij de uitgangspunten van Noordzee 100.7 FM, is de zender vandaag officieel akkoord gegaan met een vervroegde beëindiging van zijn contract. Jensen zou oorspronkelijk tot februari 2005 aan de zender verbonden blijven.

Robert Kjaerby Jensen zal vanaf 1 juni 2004 weer te horen zijn Yorin FM waar hij een jaar geleden vertrok. Samen met zijn co-hosts Jan Paparazzi en Robbie Feller zet hij zijn radioprogramma ‘Jensen In De Middag’ elke werkdag van 16.00 tot 19.00 uur voort.

Naast zijn radioprogramma op YorinFM gaat Jensen zich als creatief directeur inhoudelijk en strategisch bezighouden met beide radiostations van de Holland Media Groep, Yorin FM en RTL FM. Robert Jensen zelf over zijn terugkomst: “Yorin FM staat aan het begin van een geweldig nieuw avontuur en ik ben superblij daar weer bij te mogen zijn.”

Vanaf vandaag zal Jensen niet meer te horen zijn op NoordzeeFM, hij wordt vervangen door Daniel Smulders.

Fons van Westerloo, CEO HMG: “Wij zijn erg blij dat deze enorme kenner van radio met onbegrensde kwaliteiten terugkeert in moeders schoot”.

Directeur Radio, Arthur Weijers: “Met ‘Stenders Vroeg’ en ‘Jensen In De Middag’ leggen wij een stevig fundament voor een nieuw Yorin FM. Ik verwacht veel van de samenwerking met Robert. Naast top-dj is Jensen een excellent radiomaker met een scherpe visie. Ik ben heel blij dat hij ons team komt versterken”.

Erik de Zwart, directeur Talpa Radio International, de moedermaatschappij van Noordzee 100.7 FM: “Er is totaal geen sprake van onenigheid of iets dergelijks maar zijn ideeën over radio maken stroken niet met die van Noordzee 100.7 FM. We zijn een innovatief radiostation dat geprobeerd heeft om met twee uitgesproken persoonlijkheden, Gordon en Jensen, in de ochtend en de namiddag, een alternatief te bieden voor de luisteraar. Gordon voldoet geheel aan onze doelstellingen, Jensen bleek helaas toch niet die luisteraars te trekken die wij hadden verwacht.”
 
Robert Jensen zal later dit jaar overstappen naar Yorin FM. “We zijn druk bezig om van Noordzee 100.7 FM een zender te maken waar je de hele dag muziek hoort die je kent, maar waar je ook terecht kan voor informatie en vooral voor entertainment. We willen juist een beetje weg van de traditionele manier van radio maken, een ster-dj en zijn team dat de krant doorneemt. Een eerste stap in die richting is al gezet door Gordon. Zijn ochtendprogramma is meer een magazine geworden. Recentelijk, met de komst van Sjaak Bral, iedere werkdag van 12 tot 2, bieden we een lunchprogramma met duidelijk cabareteske invloeden. De namiddag zal een informatief programma worden met veel directe betrokkenheid van de luisteraar. Nee, we kunnen nog geen namen noemen, maar we zijn met interessante persoonlijkheden in gesprek die dit programma het beste kunnen presenteren”, aldus Erik de Zwart. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen