Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Betaalbare Digitale Radio Ontvanger een stap dichterbij

DAB

Tijdens de IFA 2003 presenteerde Sonarics Labs voor de eerste keer hun CSM1 DAB. De CSM1 breekt door de kostenbarrière van 25 dollar heen. Hierdoor wordt het voor DAB-fabrikanten mogelijk om een stap dichter in de buurt te komen van de high-performance en kosten effectieve producten.

Deze stap werd mogelijk gemaakt door de Sonaric’s unieke technologie voor het implementeren van de radio in software tegen een lage kosten algemeen gebruik DSP. The chip die is gebruikt in de CSM1 is van de Analog Devices Blackfin DSP familie en wordt voor minder dan 5 dollar verkocht in de USA.

Sonarics software maakt belangrijke radio features – vereist in moderne elektronische apparaten – zoals DAB Band II en L-band ontvangst, MP3 van MMC en digitale geluidsopnamen mogelijk. Ben Gagin, president en CEO van Sonaric: “We zijn ongelofelijk blij om deel uit te mogen maken van de digitale radio revolutie door de overgang van early-adopter markt naar de massa. De huidige versie van CSM1 heeft vele fabrikanten van digitale radio’s geïnteresseerd gemaakt.” [DAB/Radio.nl]

Gerelateerde Artikelen