Kies je favoriete radiostation

Dossiers

In gesprek met: Christiaan Keur [Rebecca Radio]

In gesprek met?

Christiaan Keur geboren in 1977 is sinds zijn jeugd al met de radio bezig. Christiaan (geen directe familie van Eddie of Vera) wordt op 17-jarige leeftijd aangenomen bij Radio Zwolle waar hij de redactie gaat versterken. Vervolgens ging Keur naar hij LocoFM. Naast zijn radioprogramma’s was Keur ook music-director.

Via Oog radio waar hij een half jaar in de ochtend te horen was kwam hij bij Vechtdal FM terecht en later bij Stadsradio Deventer FM waar hij De Top 40 aftershow maakte.

In 2001 ging het roer om voor Keur. Vanaf dat moment is hij iedere zaterdag van 14:00 tot 16:00 uur te horen op het station voor Noord Oost en Midden Nederland, Rebecca Radio. Daarnaast is Keur sinds juni 2003 actief in de avonduren bij Radio Oost, de regionale omroep voor Overijssel.

Je hebt voor verschillende lokale omroepen gewerkt, heb je zelf ook wel eens een zender gehad?

Nee, ik ben wel direct betrokken geweest bij de oprichting van een aantal lokale omroepen, Radio Midden Overijssel en een commercieel initiatief in Zwolle, helaas hebben beide initiatieven het nooit helemaal gered.

Vanaf welke leeftijd had je door dat je een meer dan normale liefde voor de radio hebt?

Dat heb ik, dankzij mijn ouders, al erg vroeg in mijn jeugd meegekregen, ik denk een jaar of zes/zeven. Mijn ouders luisterden altijd naar de radio en keken op televisie vaak naar Top Pop enzo. Zo heb ik als kleine Christiaan heel wat van het toenmalige Hilversum 3 meegekregen. Mijn ouders hadden naast een radio ook een platenspeler en bandrecorder en zo was de homestudio geboren.

Je werkt momenteel  bij een commerciële en regionale zender …?

Klopt ik werk voor Rebecca en RTV Oost. Elk station heeft door het gehanteerde format een andere sfeer, maar dat heeft absoluut zijn charme.

Rebecca is een (puur) popstation en RTV Oost houdt zich met name bezig met de regionale nieuws en sport voorziening. Maar of je nu een leuk gesprekje hebt met een luisteraar in de uitzending of je mag de bekerfinale tussen FC Twente en FC Utrecht presenteren, het is beide geweldig.

Welke andere landelijke zender vind je goed en voor welke zender zou je zelf willen / kunnen werken?

Er zijn zoveel goede stations op dit ogenblik... Radio 538 heeft het erg goed voor elkaar als je kijkt naar de uitstraling en het merk, maar ik denk dat Noordzee FM met een Martijn Krabbé het ook heel aardig kan doen en Yorin FM klinkt de laatste tijd lekker fris met allerlei nieuwe stemmen. Kortom de strijd in radioland is nog lang niet gestreden! Ik zou graag bij Radio 538 of Noordzee FM willen werken, daar zou ik prima als stem en persoonlijkheid goed tussen passen.

Hoe zie je de toekomst van Rebecca Radio voor je?

Er is de laatste tijd natuurlijk erg veel over Rebecca gezegd en geschreven. Het is nog even afwachten of er een serieuze overname kandidaat wordt gevonden vóór 1 juli aanstaande. Anders zou het nog wel eens stil kunnen worden in Noord Oost en Midden Nederland en zal ik opzoek moeten naar een nieuwe plek.

Heeft commerciële regionale radio toekomst?

Absoluut, voorbeelden te over. In de landen om ons heen zijn regionale commerciële radiostations erg populair.

Als je nu nog een nieuw radiostation zou mogen beginnen, hoe zou jouw ideale radiostation er uit komen te zien?

Eerlijk gezegd toch wel een radiozender wat erg op Rebecca lijkt qua format, maar dan met meer dj’s die het station meer smoel geven.

Wat zou je als eerste willen veranderen als je de baas zou zijn van Rebecca?

Dat overleg ik natuurlijk eerst met mijn radio ‘baas’, maar om bij mijn vorige punt te blijven, zou ik de hele dag met dj’s werken, alleen op die manier kun je dichter bij de luisteraar gaan staan en zo het regionale karakter verder benadrukken, maar een en ander heeft natuurlijk ook te maken met hoeveel centen er in de portemonnee zitten.

Heb je nog ambities op radio -/ mediagebied?

Als ik naar de toekomst kijk zou ik graag meer journalistieke vaardigheden opdoen. Maar naast dj ben ik ook nog nieuwslezer en verzorg ik voice overs voor radio en tv, dus voorlopig heb ik het druk genoeg.

Heb je naast je werk als DJ bij Rebecca nog andere bezigheden of hobby's?

Jaaa! Ik ben werkzaam in de IT en bovendien ben ik een fanatiek sporter, zwemmen en cardio fitness zijn mijn favorieten.

Wie zijn je voorbeelden op radiogebied?

Als ik kijk naar het taalgevoel en muziekkennis, dan denk ik aan Rob Stenders, bij spontane radio Ruud de Wild en zo zijn er natuurlijk nog veel namen op te noemen. Ik hoor zo nu en dan ook goede nieuwe stemmen. Ik heb zelf geen echte voorbeelden. Ik probeer op de radio zoveel mogelijk van mezelf te geven.

Wat zou je zijn geworden als er geen radio bestond?

Sorry maar een leven zonder muziek en radio kan ik me echt niet voorstellen.

Wat is tot nu toe het hoogtepunt uit je radioloopbaan?

Ik denk dat het hoogtepunt nog moet komen. Heb je het hoogtepunt gehad, dan moet je stoppen!

Christiaan Keur

Gerelateerde Artikelen