Kies je favoriete radiostation

Dossiers

DAB presentatie in Rotterdams Radio Museum

DAB

Zondag 7 november presenteert het Rotterdams Radio Museum het Nederlandse T-DAB Netwerk Terrestrial-Digital Audio Broadcasting - in samenwerking met de Publieke Omroep, Nozema en Correct. Vanuit het analoge verleden naar het digitale heden is er nu T-DAB, digitale radio met CD kwaliteit, storingsvrij data en beeldtransport, zenders op naam etc. Het sublieme geluid zal uitgebreid gedemonstreerd worden.

Design en Lifestyle
Op dezelfde dag wordt de nieuwe thema-tentoonstelling "Design en Lifestyle" van het Rotterdams Radio Museum geopend. Dit is een verzameling van apparatuur die na de oorlog 40-45 op de markt is gekomen, met nostalgische producten van o.a. B&O, Braun, Wega, Waldorp, Fridor, Nordmende en vele andere merken. Deze tentoonstelling loopt tot april 2005.

Traditie getrouw organiseert het Rotterdam Radio Museum op deze dag ook een grote ruilbeurs met door verzamelaars en knutselaars ingebracht oude radio en aanverwante pparatuur.

Programma:
- 11.00 uur Aanvang Ruilbeurs
- 12.00 uur Opening nieuwe thematentoonstelling Design & Lifestyle radio door de jaren heen.
- 13.00 uur Louis van Hees 27 jaar werkzaam bij Bang & Olufsen vertelt over de innoverende ontwikkelingen bij B & O Denemarken van de oude en nieuwe modellen.
- 14.00 uur Hans Bakhuizen Senior Beleidsmedewerker van de Publieke Omroep geeft in samenwerking met Nozema een uitleg en presentatie over de start van de Nederlandse Digitale Radio uitzendingen met vele voordelen ten behoeve van FM en AM.
- 15.00 uur Harry de Jong sr. Voorzitter Rotterdams Radio Museum geeft een vooruitblik op de komende jaren in nieuwe technische mogelijkheden verpakt in innoverende Audio Video IT producten voor de consument.

De presentaties en demonstratie en de ruilbeurs worden gehouden in het pand van Correct Business Electronics, 1e verdieping aan de Ceintuurbaan 111, tegenover het Rotterdam Radio Museum te Rotterdam. Toegang is gratis. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen