Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe DAB stations in het Duitse Saarland

DAB

De inwoners van het Duitse Saarland kunnen binnenkort een flink aantal nieuwe radiostations in de ether ontvangen, als ze tenminste over een DAB ontvanger beschikken. De mediaraad van het Saarland (LMS) heeft besloten om het uitzenden via Digital Audio Broadcasting (DAB) een nieuwe impuls te geven. Vanaf 7 september zullen maarliefst 7 nieuwe stations via DAB te ontvangen zijn.

Met het toewijzen van DAB frequenties op de tot nu toe ongebruikte L-band wil de LMS DAB bevorderen. “Het Saarland is karrentrekker in Duitsland bij de ontwikkeling van DAB. Terwijl anderen zich nog op de analoge FM-techniek richten, tonen wij aan dat door nieuwe technieken een meerwaarde gecreëerd kan worden”, laat de LMS weten.

De nieuwe stations die via DAB gaan uitzenden zijn: Big FM (jongerzender), Antenne West (regionale popzender), Classic Rock Radio (opvolger van Salü Gold), Road radio (alles over de auto), Truck Radio, Radyo Metropol (Turkse zender) en Rockland radio (wederom Classic Rock). Zij vullen het bestaande DAB aanbod in het Saarland aan, die bestaat uit. De publieke zenders SR1 (nieuws en hits), SR 2 (kultuur), SR 3 (schlager), SR Info, Unser Ding (jongerenzender), Deutschlandfunk en DeutschlandRadio Kultur.

Of de inwoners van het Saarland nu ook massaal een DAB-ontvanger gaan aanschaffen is nog maar de vraag. Van de nieuwe stations die via DAB gaan uitzenden zullen er drie ook gewoon via de FM te ontvangen zijn in het Saarland. Antenne West is al via de FM te ontvangen in het Saarland, maar heeft een aantal nieuwe FM-frequenties toegewezen gekregen. Big FM maakte eerder dit jaar al bekend dat ze de FM-frequenties van Jam FM in het Saarland overnemen. Vanaf september zal dit ook daadwerkelijk gaan gebeuren. Ook Classic Rock Radio heeft een FM-frequentie toegewezen gekregen. [R.S./Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen