Kies je favoriete radiostation

Dossiers

In gesprek met: Wytske Kenemans [Fresh FM]

In gesprek met?

Wytske Ellen Kenemans wordt geboren op 13 januari 1980. Al op jonge leeftijd droomt ze ervan om later in de spotlights te staan. Dat lukt aardig. Eerst is ze fotomodel en stewardess, maar daarna wordt ze zangeres. In de zomer van 2002 was ze namelijk producer Toni Markques tegengekomen op Schiphol en hij zag wel wat in haar. Onder de naam Rapid Decompression wordt de single “Stay With Me” uitgebracht.

In 2005 duikt ze op bij SBS 6 en Net 5 als presentatrice van belspelletjes. Al snel blijkt haar presentatiestijl bij menigeen goed te vallen en daardoor verwerft ze bekendheid. Dat wordt ook opgemerkt bij Mokkels.nl, want bij een missverkiezing van die site eindigt ze in de kwartfinales. Ondertussen is ook haar radiocarrière van start gegaan, want Wytske is elke maandag tot en met vrijdag van 7 tot 10 uur ’s ochtends te horen op Fresh FM, samen met DJ Jurgen.

- Hoe ben je bij Fresh FM terecht gekomen?
Mijn broertje werkte al bij Fresh FM als producer toen de sidekick van Jurgen stopte. Hij belde me met de vraag of het iets voor mij zou zijn en ik ben er toen meteen op in gegaan. Een week later hadden we onze eerste show samen.

- Voordat je bij Fresh FM begon had je nog geen radio-ervaring. Hoe heb je je ontwikkeld tot een goede sidekick? Wat heb je geleerd en van wie?
Goede sidekick? Wie zegt dat? Ha! Ik vind het voornamelijk heel leuk. Je pikt dingen veel sneller op als je gedreven bent dan wanneer het een “moetje” is. Ik luister veel naar andere stations, programma’s, dj’s en sidekicks en ik krijg momenteel presentatiecoaching.

- Je bent ook af en toe te horen in het nachtprogramma van Rick van Velthuysen. Leer je dingen van hem en zijn sidekicks en zo ja, wat dan?
Ik vind het knap dat je met zo veel bullshit drie uur kunt vullen en er nog mee weg komt ook! Leuk om af en toe even langs te gaan. Iets leren van Rick, Erik-Jan en Koert, eh ja, hoe ik het vooral niet moet doen! Wij hebben een compleet andere show. Een creatief brein wat Erik-Jan (de sidekick die achter die achterlijke jingles zit) heeft is niet aan te leren, dat is een gave. Of een ziekte, in zijn geval. ;-)

- Hoe bevalt de samenwerking met DJ Jurgen?
Goed! Jurgen is éé van de liefste personen die ik ken en is werkelijk nooit chagrijnig. Dat werkt wel heel lekker. Soms hebben we andere ideeën over de invulling van de show, maar dat is niet per definitie negatief. Soms kun je juist daardoor even in een andere hoek schieten.

- Toen je bij Fresh FM begon, zei je dat je niet zo’n liefhebber was van dance. Hoe is dat nu?
Nee, die uitspraak heb ik nooit gedaan. Ik heb gezegd dat ik totaal geen verstand had van dance. Ik ben wel een liefhebber. Ik heb in een half jaar tijd wel veel geleerd over dj’s, platen en de “dance-scene”. Ik ben net in Miami geweest tijdens de Winter Music Conference, ook omdat ik heel benieuwd was hoe het er daar aan toe ging. Daar heb ik veel dj’s gesproken en die verhalen kun je dan weer meenemen in je show.

- Op SBS 6 en Net 5 ben je te zien als presentatrice van belspelletjes. Doe je dat als opstap naar andere televisieprogramma’s?
Ik denk dat niemand de ambitie heeft om een belspel te doen. Toch had ik niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. Vlieguren maken, daar gaat het nu om. Je staat daar toch vaak een behoorlijke tijd live te presenteren, dus red je er maar uit. Ik ben net een tijdje naar de sneeuw geweest om Snowmagazine op te nemen en tuurlijk is dat wel een stap vooruit.

- Hoe moeilijk is het om een belspel te presenteren? Het lijkt mij namelijk niet gemakkelijk om een live uitzending van een uur vol te moeten praten. Hoe lukt het jou wel om het te doen?
Ik heb een hele dikke duim.

- In het verleden heb je onder de naam Rapid Decompression een hit gescoord. Ga je jouw zangcarrière nog weer eens oppakken?
Heel toevallig ben ik net benaderd door een tekstschrijver die graag de studio met me in wil. Ik ben geen briljante zangeres maar vind zingen wel heel erg leuk en ben op zijn voorstel ingegaan. Dus wie weet!

- Is radio voor jou een leuke bijkomstigheid of wil je er ook echt in verder?
Absoluut! Ik vind radio doen echt heel erg leuk en hoop er nog heel lang mee door te gaan.

- Wat doe je liever: zingen, televisie of radio?
Poehee! Moeilijk. Zingen doe ik veel en vaak, maar heb op professioneel gebied nauwelijks ervaring. Televisie en radio, ik vind het allemaal zo leuk. Makkelijk antwoord misschien, maar zo is het wel.

- Wie zijn jouw favoriete radiojocks?
Ik moet altijd vreselijk lachen om Peter van Leeuwen. Hele snelle, goeie humor! Ruud de Wild was vroeger al mijn radioheld en dat is nog steeds zo. Heel anders maar erg stoer en strak: Wessel van Diepen.

- Naar welke radiostations luister je graag?
Ik heb Fresh FM natuurlijk vaak aan staan want zeg nou zelf: we hebben wel heel erg lekkere muziek.

- Wat kunnen we de komende tijd van je verwachten?
Ik ga lekker door met waar ik mee bezig ben. Ook ga ik met een klein clubje mensen met een eigen tv- format aan de slag. Als dat uitgezonden gaat worden, belooft het wat!

Gerelateerde Artikelen