Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM Arbeidsvitaminen 2001

3FM Baas van de dag

De internetsite Radio.NL is vandaag [5 Okt 2001] het bedrijf van de dag bij AVRO’s Arbeidsvitaminen wat door Gerard Ekdom gepresenteerd wordt op Radio 3FM.

Onder valse voorwenselen is de webmaster van deze website “Martin Slijper” door Erwin, Valentijn en Michiel naar de studio van Radio 3FM gelokt. Tot op het laatste moment was er niets bekend bij Martin de webmaster van deze website. Oorspronkelijk zouden we een gesprek hebben met de baas van 3FM.

Na aankomst in het studiocomplex van Radio 3FM om 9.10 uur in de ochtend werd hij live in de uitzending uitgeroepen tot “Baas van de Dag”. Alles is achter zijn rug om geregeld tot en met een vrije dag van zijn werk aan toe, want Martin heeft ook nog een andere fulltime baan naast Radio.NL.

Nadat Martin achter de microfoon werd gelokt en hem werd vertelt dat hij “Baas van de dag” was in het radioprogramma “Arbeidsvitaminen” werden alle platen gedraaid die de medewerkers / vrijwilligers zelf hadden samen gesteld. De opdracht van Martin was: maak een korte leuke reportage maken van deze ochtend. Tijdens de uitzending zijn er dus foto’s gemaakt en werd alles op deze website gepubliceerd.

3FM Baas van de Dag

3FM Baas van de dag

Martin: Dat gebeurt je dus niet iedere dag dat je in de maling genomen wordt. En dan ben je ook nog "Baas van de dag", nooit verwacht dat zoiets zou gebeuren. Tijdens de uitzending kwam Dolf Jansen ook nog even vertellen wat er na twaalf uur ging gebeuren in zijn uitzending.

Tijdens de uitzending tussen 09.00 en 12.00 uur moest de webmaster verslag doen van de gebeurtenissen in de studio van 3FM. Dus ging hij op jacht naar een fototoestel. Op deze pagina staat dus ook de complete playlist, inclusief enkele foto's die deze ochtend gemaakt zijn.

3FM Baas van de Dag

3FM Baas van de dag

Een stukje techniek... (voor de echte radionerd). Radio 3FM komt uit de studio maar voordat het de zender op gaat loopt het door de regiekamer.

De regie assistente Astrid de Jong werd deze ochtend overigens bijgestaan door Fred Siebelink die we eerder deze ochtend al op 3FM hadden gehoord in het programma Stenders Vroeg.

3FM Baas van de Dag

3FM Baas van de dag

De complete crew van de website Radio.NL heeft voor deze dag een speciale playlist gemaakt met zijn / haar favoriete platen. Deze lijst is al eerder doorgegeven aan de redactie van het programma van 3FM. Hiervan is een selectie gemaakt wat in de uitzending gedraaid wordt.

Alle favoriete platen waren die dag tussen 09.00 en 12.00 uur te beluisteren. Presentator Gerard Ekdom was de man die alles aan elkaar draaide.

3FM Baas van de Dag

3FM Baas van de dag

De internetsite Radio.NL is vandaag (5 oktober 2001) het bedrijf van de dag bij AVRO’s Arbeidsvitaminen met Gerard Ekdom op Radio 3FM. Hiervan krijgt de "baas van de dag" natuurlijk een bewijs overhandigd.

Aan het einde van de uitzending controleerd Ekdom het werk van de webmaster. Na een kleine controle krijgt de webmaster van Radio 3FM een bewijs van goed gedrag !

3FM Baas van de Dag

3FM Baas van de dag

Gerard Ekdom overhandigd officieel het bewijs, Martin Slijper, webmaster van Radio.NL, is nu officieel de baas van de dag geworden bij 3FM. Tot slot nog even met z'n allen op de foto. Van links naar rechts: Martin Slijper, Michiel van Diesen, Gerard Ekdom, Erwin ten have en Valentijn Siebrands.

3FM Baas van de Dag

3FM Baas van de dag

De complete crew van de site heeft een lijst gemaakt met de favoriete platen, en deze doorgegeven aan de redactie van het programma van 3FM. Vervolgens is er een selectie gemaakt, die vandaag tussen 9 en 12 uur te beluisteren is. Met de fijne plaatjes van de Radio.NL playlist is Gerard helemaal in zijn zas.

Playlist 9-10 uur
Style Council - Shout to the top
Oasis - Wonderwall
Faithless - Insomnia
Poema's - Zij maakt het verschil
Perpetuous dreamer - Sound of goodbye
U2 - Sunday bloody sunday
Air - All i need
Isley brothers - Shout (part 1 & 2)
Kylie Minogue - Can't get you out of my mind
Bruce Springsteen - Tougher than the rest
Massive attack - Unfinished sympathy
Elton John - I'm still standing

Playlist 10-11 uur
Tasmin Archer - Sleeping satallite
Super furry Animals - Juxtapozed with you
Richard Marx - Satisfied
Cygnus X - Supersting
Harry Chapin - W.O.L.D.
KLF/Tammy Wynette - Justified and acient
New order - Blue Monday
Uncle Cracker - Follow me
Lighthouse family - High
Henk Wijngaard - Met de vlam in de pijp
Rock steady crew - Hey You

Playlist 11-12 uur
Queen - Invisible man
John Foxx - Underpass
Human Leage - Tell me when
Life house - Hanging by a moment
Cé Cé Peneston - Finally
M - Popmusic
Eskabar - Into space
Detiny's child - surviver
Bush - Glycerine
Dante Thomas / pras - Miss California
Iggy pop - Lust for life