Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouverneur in de kreukels (95)

Columns

Als in Nederland een sporter iemand dood rijdt, dan moet die voetballer soep uitdelen aan bejaarden. Amerikaanse sterren en sporters vinden het hun burgerplicht om af en toe het goede voorbeeld te geven en wat soep uit te delen aan minder gefortuneerden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Als in Nederland een DJ zelf niet eet, dan heet dat liefdadigheid maar als hij 30 uur eten moet uitdelen omdat hij keer op keer te hard naar zijn werk scheurt, dan heet het weer straf en hij moet een megaboete van €340 betalen.

In Amerika zal dat niet snel gebeuren. Daar hebben prominente mensen namelijk chauffeurs, en dan krijgen die de schuld. Zou je denken.

Afgelopen maand had de gouverneur van New Jersey met zijn chauffeur een behoorlijk ongeluk. Ze reden 95 mijl per uur – da's ongeveer 150 – waar ze 65 mijl – ongeveer 100 mochten. Vervolgens werden ze aangereden door een idioot in een rode pick-up truck – kan het Amerikaanser?

De auto van de gouverneur ramde de zijrail en daarbij brak de gouverneur ongeveer alle botten in zijn lijf. Hij had zijn gordel namelijk niet om. Uiteraard reed de mongool met zijn rode pick-up truck door.

Nadat de gouverneur 18 dagen in het ziekenhuis opgelapt was, gaf hij zijn fout ronduit toe. Symbolisch betaalde hij een boete voor het niet dragen van zijn gordel: $46. Maar ook werkt hij mee aan een van de meest indringende Veilig Verkeer Amerika spotjes die ik ooit gezien heb.

Hoi,
Ik ben gouverneur Jon Corzine van New Jersey. Ik zou dood moeten zijn.

Op 12 april raakte ik zwaar gewond in een auto-ongeluk, waarbij ik de helft van mijn bloed verloor, en 15 botten brak op 18 plekken. Ik bracht 8 dagen door in de intensive care waar een ventilator die voor me ademde. Er was een team van geweldige artsen en een paar wonderen voor nodig om mij in leven te houden. Terwijl het enige dat ik nodig had, een gordel was.

Ik moet met mijn fout leven. Jij niet. Doe je gordel om.

En hierna zie je Corzine wegstrompelen op zijn krukken.

Kijk, dat is nou nog eens een spotje. En een politicus met ballen.

Verkeersveilige groeten Amerika,
Jasper
Uw Vliegende Radiowereldreporter.

Gerelateerde Artikelen