Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Philip Freriks blijft langer bij NOS Journaal

Medianieuws

Philip Freriks blijft nog zeker tot eind 2009 presentator van het NOS Journaal. Zijn huidige contract, dat in de zomer van 2008 afliep, is opengebroken en verlengd. Aanvankelijk zou Freriks vorig jaar stoppen als presentator van het achtuurjournaal en worden opgevolgd door Charles Groenhuijsen, maar die werd na een conflict met zijn werkgever ontslagen. De NOS wil Philip Freriks daarom toch nog behouden.

Twintig jaar geleden begon de nu 63-jarige Freriks bij de NOS als correspondent in Frankrijk. Daarvoor werkte hij onder andere voor Het Parool, de Vara en de Franse krant Le Monde. In 1993 brak de presentator enkele jaren met de NOS, maarna een korte periode bij de NPS en de NCRV pakte hij in 1996 de draad weer op als nieuwslezer.

"Het presenteren van het belangrijkste Journaal-bulletin van de NOS is een buitengewoon mooie en veelzijdige job. Je zit in het hart van het nieuws, wat mij als journalist natuurlijk erg aanspreekt. Vandaar dat ik uitkijk naar nog een aantal mooie jaren bij de grootste nieuwsorganisatie van Nederland", reageert Freriks. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen