Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zoektocht naar rockband te zien bij RTL 5

De zoektocht van artiestenmanager Edwin Jansen naar een ‘superrockband’ wordt dit najaar uitgezonden bij RTL 5. In het nieuwe tv-programma wordt het ‘rauwe, realistische proces’ gevolgd ‘dat rockmuzikanten moeten doorlopen op weg naar een carrière in de muziek’. Het voormalige Idols-jurylid gaf eerder aan met zijn zoektocht een ’tegenreactie op Idols- en X Factor-achtige programma’s’ te willen geven. Hij werkt voor het programma samen met MTV-vj Dennis Weening.

Weening en Jansen zoeken voor de nieuwe band een gitarist, een bassist, een drummer, een toetsenist en een zanger(es). Van juli tot en met november zullen twintig geselecteerde muzikanten samenwerken in Den Haag waar zij ook tijdelijk zullen wonen. Na diverse workshops blijven er dan uiteindelijk vijf muzikanten over die de nieuw band zullen vormen. Hoe het programma gaat heten, is nog niet bekend.

Remko van Westerloo, programmadirecteur RTL 5: “We krijgen een kijkje in de keuken van een bevlogen artiestenmanager. Edwin heeft een neus voor getalenteerde rockmuzikanten. Zijn jarenlange ervaring in de muziekbusiness is enorm groot en zijn manier van werken is naar mijn mening uniek. Dat levert interessante en boeiende TV op, die een plek verdient bij RTL 5.” [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten