Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radiostation Planet Rock verkocht aan visumgigant

DAB

Het Engelse digitale radiostation Planet Rock is verkocht aan de directeur van de grootste visumverstrekker van het Verenigd Koninkrijk. Ondernemer en muziekliefhebber Malcolm Bluemel mag zich de nieuwe trotse eigenaar noemen van het radiostation, dat via Digital Audio Broadcasting (DAB) en satelliet uitzendt. Hoeveel hij voor Planet Rock heeft betaald is niet bekend, zo meldt ‘The Guardian’.

Radiostation Planet Rock verkocht aan visumgigant In februari van dit jaar maakte eigenaar GCap Media bekend haar investeringen in DAB grotendeels te willen staken. Hierdoor leek het eind in zicht te komen voor digitale stations als Life, TheJazz en Planet Rock. Terwijl de eerste twee in maart van dit jaar alsnog hun uitzendingen staakten, kreeg Planet Rock vooralsnog uitstel van executie. Ondanks dat GCap overgenomen wordt door Global Radio, besloot het concern toch om de digitale rockzender te verkopen.

Vorige week heeft GCap bekend gemaakt dat Planet Rock wordt verkocht aan Malcolm Bluemel (55), directeur van TLCS Global Visa Services. Hij werd tijdens het verkoopproces bijgestaan door een aantal grote namen in de rockwereld, waaronder Tony Iommi (Black Sabbath), Ian Anderson (Jethro Tell), Gary Moore en Fish (Marillion). Laatstgenoemde is overigens ook werkzaam als deejay bij Planet Rock.

Wat Bluemel precies met het station gaat doen is nog niet bekend. Voorlopig worden de uitzendingen voortgezet vanuit het studiocomplex van GCap Media aan het Leicester Square in Londen, waar ook Capital 95.8, Xfm, Classic FM en Gold zijn gevestigd.

Bluemel was overigens niet de enige kandidaat die op Planet Rock aasde. Eerder werd al bekend dat ook Queen gitarist Brian May een poging ging doen om het station, dat recent nog een Sony Radio Award won voor beste digitale radiostation, van de ondergang te redden. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen