Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eurosport beschikbaar in alle HD-pakketten van UPC

Medianieuws

Eurosport heeft een distributie-overeenkomst gesloten met kabel- en mediabedrijf UPC over de doorgifte van Eurosport HD. Deze sportzender is sinds afgelopen zaterdag (15 november) beschikbaar in alle HD-pakketten van UPC. Eurosport HD is een simultane uitzending van Eurosport: op Eurosport HD worden dezelfde evenementen uitgezonden, maar dan in de aanzienlijk hogere HD-beeldkwaliteit.

Eurosport HD werd gelanceerd tijdens Roland Garros, in mei van dit jaar. Sindsdien is Eurosport HD te ontvangen door de klanten van kabelexploitant Ziggo. Als gevolg van deze nieuwe distributie-overeenkomst met UPC is Eurosport HD nu in het grootste gedeelte van Nederland beschikbaar, maar alleen als men via de digitale kabel kijkt.

Danny Menken, Managing Director van Eurosport Benelux: "Eurosport is de grootste sportzender van Europa, en het was dan ook een logische stap om ons sportaanbod ook in HD-kwaliteit aan te bieden. Sport is emotie, en dus in HD nog véél meer een beleving. Met Eurosport HD biedt Eurosport nu het grootste in HD geproduceerde sportaanbod van álle Europese sportzenders. Ik ben ontzettend blij dat we, na Ziggo, nu ook in UPC een partner hebben gevonden om Eurosport HD verder te distribueren." [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen