Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veel betrouwbare flitsmeldingen bij Radio538

Medianieuws

Luisteraars van het landelijke commerciële radiostation Radio 538 hoeven vrijwel geen enkele flitser te missen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws en de Verkeersinformatiedienst. Radio 538 geeft ieder half uur actuele verkeersinformatie, inclusief alle flitsers die op de A- en belangrijkste N-wegen staan. Op basis van gegevens van het KLPD blijkt dat Radio 538 vorig jaar bijna 93% van de flitsers heeft gemeld in de ‘538 Verkeersinformatie’.

RTL Nieuws heeft een interactieve kaart gemaakt waarop te zien is waar het KLPD in 2008 heeft gecontroleerd op snelheid. De kans is groot dat de plaatsen die in 2008 gebruikt zijn, in 2009 opnieuw worden gebruikt, zo meldt 538. 'Flitsplekken' moeten voor de auto’s van het KLPD namelijk goed bereikbaar zijn en de camera’s moeten onopvallend opgesteld worden. Met deze kaart en de ‘538 Verkeersinformatie’ is het voor automobilisten en luisteraars van Radio 538 mogelijk om 'bijna' niet meer geflitst te worden.

Verder blijkt uit het onderzoek dat automobilisten op de A12 van Arnhem naar Utrecht de grootste kans hebben om langs een controle te rijden. De top vijf van trajecten met de meeste snelheidscontroles door het KLPD ziet er als volgt uit: 1. A12 (Arnhem - Utrecht) 2. A1 (Amersfoort - Amsterdam) 3. A2 (Den Bosch - Utrecht) 4. A1 (Apeldoorn - Amersfoort) 5. A12 (Utrecht - Arnhem). Het complete onderzoek wordt maandagavond 9 maart in de half 8 uitzending van RTL Nieuws op RTL 4 behandeld. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen