Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meta de Vries krijgt Radiobitches Oeuvre Award

Medianieuws

De studenten van de Radioschool, onderdeel van de V-Academy van de Vereniging Veronica, hebben afgelopen week de Radiobitches Oeuvre Award uitgereikt. De leerlingen vonden dat Meta de Vries de Oeuvre Award (geen publieksprijs) moest krijgen. Meta de Vries was erg blij met de Award. "Het werd een keer tijd eigenlijk. Zoveel mannen die minder lang bezig zijn met radio maken hebben al prijzen gewonnen, maar ik nog nooit."

Meta de Vries startte in 1964 haar radiocarrière als omroepster bij de Avro. In 1965 werd zij de eerste vrouwelijke deejay bij de publieke omroep. Na 26 jaar programma’s te hebben gepresenteerd bij de Avro, zet Meta haar werk voort bij Eurojazz / Jazzradio / Gouwe Ouwe Zender en de regionale omroepen RTV West en RTV Utrecht.

Sinds 2005 is Meta terug op de landelijke radio en presenteert ze voor Omroep Max ‘Easy listening’ op Radio 2 en haar eigen jazz-programma ‘Meta op Zondag’ op Radio 6.

Naast de Oeuvre Award zullen op 23 juni in Studio 21 op het mediapark in Hilversum nog zeven awards worden uitgereikt in de categorieën: Beste Presentatrice, Beste Nieuwslezer, Beste Backstage Bitch, Beste Regiobitch, Aanstormend Talent, Beste Station en de Bitches Choice Award.

De leerlingen hebben de volgende personen genomineerd:
Beste Presentatrice: Annemieke Schollaardt – Tros/3FM, Lucella Carasso – NOS, Lara Rense – Voorheen BNR.
Beste Nieuwslezer: Liselot Thomassen – NOS, Fleur Wallenburg – NOS/3FM, Maaike Snoeijer – ANP.
Beste Backstage Bitch: Carla Versloot – Tros, Kimberly van de Berkt – 538, Renée Postma – ANP.
Beste Regiobitch: Margriet Benak – RTV Drenthe, Evelien de Bruijn – RTV Utrecht, Eline la Croix – Decibel.
Aanstormend Talent: Kristel van Eijk en Tessel van der Lugt – BNN/3FM, Wytske Kenemans – Fresh FM.
Beste Station: 100% NL, BNR Nieuwsradio, 3FM.

Presentatrice Miljuschka zal bij het uitreiken van de awards worden bijgestaan door Humberto Tan, Nance, Charly Luske, Wilma Nanninga, Mei Li Vos (Tweede Kamerlid), Tina Nijkamp (programmaleider SBS) en Laila Abid (NOS Journaal). De artiesten die tijdens de show gaan optreden zijn: Nathalie Makoma, King Jack en Lisa van X-Factor. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen