Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiostation Caz van de kabel [Update]

Kabelexploitant Ziggo heeft vrijdagmorgen de radiozender Caz verwijderd uit zowel het analoge als digitale radiopakket. Dit zou volgens Ziggo in overleg met Caz zijn gebeurd. Het verwijderen zou te maken hebben met een betalingsachterstand. De verwachting is dat Caz binnenkort overal van de kabel wordt verwijderd.

‘Arrow ook van de kabel’
De beide Arrow-radiozenders, Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM, worden op dit moment nog wel doorgegeven, maar ook dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren voor ze in heel Nederland van de kabel verdwijnen. Op 11 maart werden de zenders uit de ether gehaald en afgelopen week werden de stations tekoop aangeboden.

Caz
Caz begon op 18 april 2006 met uitzenden op de voormalige frequenties van Yorin FM. Het station was op dat moment in handen van SBS Broadcasting. Op 1 juli 2007, 14 maanden na de start, werd Caz alweer verkocht aan Ad Ossendrijver van Arrow. Op dat moment verdween Caz ook uit de ether om plaats te maken voor Arrow Classic Rock.

Dat betekende ook meteen het einde voor Caz op de FM, het marktaandeel van Caz zakte meteen in elkaar. Caz was ook nog een klein jaar op 828 AM te horen. De laatste keer dat Onderzoeksbureau Intomart GfK de luistercijfers van Caz publiceerde was in november / december 2008. Toen was het marktaandeel al gedaald tot slechts 0.4%. Lees hier alles over de geschiedenis van Caz. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten