Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrouwenvoetbal scoort op tv

Medianieuws

Wie nog volhoudt dat vrouwenvoetbal niet interessant is heeft waarschijnlijk niet opgelet de afgelopen weken. Afgelopen zondag keek tijdens de halve finale van het EK Voetbal voor vrouwen een op de tien Nederlanders naar de uitzending. Tijdens de verlenging, toen Engeland de winnende 2-1 scoorde, zaten er zelfs 2,4 miljoen kijkers voor de buis.

Tijdens de gehele wedstrijd had de NOS met de live-uitzending een marktaandeel van 34 procent. Dat betekent dat een op de drie televisiekijkers in Nederland naar het duel keek.

De verhouding tussen mannen en vrouwen die de wedstrijd zagen was ongeveer twee tegen een. Dat verschilt niet van de cijfers bij andere voetbalwedstrijden op tv.

Eurosport, dat alle EK-wedstrijden live uitzond, meldt dat tijdens de kwartfinale van Oranje afgelopen donderdag tegen Frankrijk gemiddeld 334 duizend kijkers op de sportzender afstemden. Tijdens de penalty's was dat aantal opgelopen tot tegen de achthonderdduizend. Op dat moment trok alleen RTL 4 meer kijkers. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen