Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kiefer Sutherland als Jack Bauer in 24 op RTL7

Medianieuws

De met verschillende Emmy Awards en Golden Globes bekroonde serie '24' komt terug op de Nederlandse televisie. Het nieuwe, zevende seizoen van de reeks met Kiefer Sutherland als terroristenbestrijder Jack Bauer is vanaf zondag 31 januari bij RTL 7 te zien. De mannenzender brengt twaalf weken lang op zondagavond twee afleveringen achter elkaar.

RTL 7-zenderdirecteur Peter Lubbers: "RTL 7 biedt een mix van mannenthema's met sporten en programma's voor liefhebbers. '24' heeft een vaste kern van trouwe volgers, liefhebbers, die niet kunnen wachten tot het nieuwe seizoen in Nederland te zien is. Het veelvuldig onderscheiden ‘24’ is dankzij het verhaal en tijdsbeleving een ijzersterke maar ook hele originele topserie waarvan je geen minuut wil missen. Voor de fans zetten we daarom elke zondagavond twee afleveringen achter elkaar."

Het nieuwe seizoen wordt bij RTL 7 voorafgegaan door ’24: Redemption’, die op zondag 24 januari wordt uitgezonden. Deze ‘24’-speelfilm volgt op seizoen 6 en gaat daarmee vooraf aan nog uit te zenden seizoen.

De titel '24' staat voor het aantal uren dat Jack Bauer heeft om een grootschalige aanslag te voorkomen. Het gaat om een realtime 'registratie' van zijn dag, 15 minuten van Jack Bauer zijn ook terug te zien als 15 minuten in de serie. Elke aflevering is precies één uur en de klok tikt mee.

Het zevende seizoen, 'Day 7', speelt vier jaar na het zesde seizoen. De Amerikaanse antiterreurorganisatie CTU (Counter Terrorist Unit) is ontmanteld en ex-werknemer Jack Bauer moet terecht staan. Zijn dag gaat echter drastisch om als zijn oud-collega Tony Almeida (Carlos Bernard) onverwachts terugkeert en een nationale veiligheidscrisis zich aandient. Hoewel CTU niet meer bestaat, belooft het alsnog - opnieuw - een heftige dag te worden. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen