Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Met het oog op morgen' zonder Henk van Hoorn

Medianieuws

Henk van Hoorn presenteert op 30 juni zijn laatste uitzending van het radioprogramma 'Met het oog op morgen' bij de NOS op Radio 1. Van Hoorn is op dit moment nog de langstzittende presentator; zijn eerste Oog presenteerde hij op 22 juni 1986. Van Hoorn was tot 1 juli 2004 ook hoofdredacteur NOS Radio, maar vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd moest hij daarmee stoppen.

"Ik heb 24 jaar met heel veel plezier aan dit prachtprogramma meegewerkt. Maar aan alles komt een eind. Ik heb het gevoel dat ik beter kan stoppen op een moment dat ik het nog een genoegen vind om elke woensdag de uitzending te presenteren." Op woensdag 30 juni 2010 zal Henk van Hoorn voor de laatste keer 'Met het oog op morgen' presenteren tussen 23.00 en 24.00 uur op Radio 1.

Van Hoorn heeft een carrière van ruim 40 jaar achter de rug bij zowel de radio als de televisie. Een groot aantal jaren daarvan was hij werkzaam bij de NOS. Van Hoorn begon zijn journalistieke loopbaan in 1964 bij de AVRO na een studie politieke en sociale wetenschappen. In 1971 stapte hij over naar de NOS als parlementair redacteur van Den Haag Vandaag. Tussen 1980 en 1990 werkte hij voor VARA, VPRO en Radio Rijnmond.

In 1990 kwam Van Hoorn terug bij de NOS als chef actuele programma’s NOS Radio. Na de splitsing van de NOS in NOS RTV en NPS in 1995 werd hij hoofdredacteur van het NOS Radionieuws en van 'Met het Oog op Morgen'. In 1999 volgde zijn benoeming tot hoofdredacteur NOS Radio. Van Hoorn is één van de geestelijk vaders van het NOS Radio 1 Journaal. Deze actualiteitenrubriek radio ontstond in september 1997 door het samengaan van alle radio-actualiteitenrubrieken van de publieke zenders. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen