Search
Close this search box.

UPC introduceert eigen entertainmentprogramma

Kabelexploitant UPC is op 2 april met een wekelijks entertainmentprogramma gestart. Kanaal 12, zoals de nieuwe tv-zender heet, is alleen te zien via het duurdere digitale pakket van het mediadedrijf. In het programma krijgen kijkers tips over alles wat UPC On Demand te bieden heeft. Kanaal 12 wordt gepresenteerd door Kee Huidekoper en Oren Schrijver.

Uit eigen onderzoek van UPC blijkt dat veel klanten nog de breedte van het VOD aanbod moeten ontdekken en uitleg over nieuwe films en programma’s wensen.

Kanaal 12 zal wekelijks en 24 uur per dag te zien zijn. Het programma duurt slechts 20 minuten en wordt daarna elke keer herhaald. In het programma zijn interviews met de sterren te zien, maar ook fragmenten van films, concerten, documentaires en populaire series. Eén keer per week wordt een nieuwe aflevering van het entertainmentprogramma gemaakt. Deze wordt dagelijks elk half uur herhaald.

Vorig jaar werd volgens UPC 47,5 miljoen een keer een film, aflevering of programma via UPC On Demand bekeken. Dat is ruim 45% meer dan in 2008. Ook groeide het aantal digitale televisieklanten dat gebruikmaakte van de mogelijkheid om programma’s op te vragen in vergelijking met 2008 met 40%. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten