Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe lokale radiostations voor Rijnland-Palts

Medianieuws

De Duitse deelstaat Rijnland-Palts is binnen enkele maanden drie commerciële lokale radiostations rijker. Afgelopen week maakte de regionale mediaraad LMK bekend dat ‘The Radio Group’ vijf FM-frequenties krijgt voor Cityradio Trier, Eifel Radio Daun en Radio Wittlich. Deze frequenties werden tot eind 2009 gebruikt door het inmiddels failliete Antenne West.

Nieuwe lokale radiostations voor Rijnland-Palts Door de financiële problemen moest Antenne West noodgedwongen zijn uitzendingen staken. De licenties voor het gebruik van de verschillende FM-frequenties werden teruggegeven aan de regionale mediaraden.

Deze besloten om de frequenties opnieuw te verdelen. Voor de frequenties in Rijnland-Palts was The Radio Group de enige serieuze kandidaat. Daarom werd besloten om de frequenties aan deze partij te gunnen voor Cityradio Trier, Eifel Radio Daun en Radio Wittlich.

Uiterlijk september 2010 zullen de drie nieuwe lokale radiostations van start gaan. Cityradio Trier gaat uitzenden via de frequenties 88.4 FM, 87.8 FM en 94.7 FM. Eifel Radio Daun zal te ontvangen zijn op 92.2 FM en Radio Wittlich op 94.7 FM. Op de toekomstige frequenties van Cityradio Trier verzorgt The Radio Group al sinds enkele maanden een noodprogramma met non-stop muziek en elk half uur nieuws.

In maart van dit jaar kreeg The Radio Group al drie FM-frequenties toegewezen in het Saarland voor de nieuwe lokale stations Radio Merzig en Radio Neunkirchen. Ook hier ging het om een aantal oude frequenties van Antenne West. Zowel Radio Merzig als Radio Neunkirchen zijn inmiddels al begonnen met testuitzendingen. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen