Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NOS maakt nieuwsvoorziening op maat voor Radio 2

Medianieuws

Radio 2 krijgt vanaf 1 september een eigen NOS redactie voor zijn nieuwsvoorziening. Deze speciale NOS nieuwsredactie wordt gehuisvest bij de studio’s van Radio 2 in het AKN-gebouw in Hilversum. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van Radio 2 in vervulling. De zender krijgt nieuws op maat dat aansluit bij de belevingswereld van de luisteraar van Radio 2, in de kwaliteit die men gewend is van de NOS, zo meldt de zender.

De NOS probeert via verschillende platforms zo veel mogelijk mensen te voorzien van nieuws. Een eigen redactie voor Radio 2 past goed bij deze gedachte. "Het stelt ons in staat om het nieuws beter toegesneden op de luisteraar over te brengen, effectiever luisteraars te bedienen en een groter bereik te realiseren. De zenders krijgen steeds meer een eigen profiel. Daarom is het moeilijk vol te houden dat één nieuwslezer, die in één stijl op alle zenders het volk toespreekt nog van deze tijd is. Die tijd is voorbij”, aldus Erik Wijnholds, chef NOS 24-uurs redactie.

De bulletins worden van maandag tot en met vrijdag horizontaal gepresenteerd door twee vaste nieuwslezers. In de ochtend presenteert Carmen Verheul het nieuws en ’s middags is Clemens Peters nieuwslezer.

Carmen Verheul startte haar loopbaan in 2003 als nieuwslezeres bij Novum, waarna zij al snel de overstap maakte naar Skyradio en Radio Veronica. Sinds 2007 werkt Verheul bij de NOS. Clemens Peters werkt sinds 1992 voor de NOS, eerst als Teletekst-redacteur en later ook als redacteur van het radionieuws. Begin 2007 maakte Peters zijn debuut als nieuwslezer op de radio.

"De NOS gaat maatwerk leveren voor de Radio 2 luisteraar", zegt Kees Toering, zendermanager Radio 2. "De Radio 2 luisteraars gaan door deze samenwerking het nieuws horen wanneer het zich aandient en dat is een duidelijke behoefte van onze luisteraars. Ik ben heel blij dat we hen deze eigentijdse service nu gaan bieden."

Tot 6 september blijft Peter de Vries het Radio 2 nieuws lezen in het ochtendprogramma van Sander de Heer. De Vries vindt het na bijna tweeënhalf jaar tijd voor een nieuw geluid en de komst van een eigen NOS redactie voor Radio 2 ziet hij als een mooi moment om te stoppen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen