Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veronica goes Vara

Columns

Iedereen heeft ongetwijfeld wel gehoord van de plannen van de VARA om commercieel te gaan. Ze hebben geen zin om een soort bedrijfje te worden dat programma's aan moet gaan leveren voor pretnet TV2.

Nu hoeven ze natuurlijk niet bang te zijn om al te veel op TV2 uit te moeten gaan zenden, dat kunnen de TROS en BNN wel doen. Hun programma's zijn toch al commercieel, het enige wat deze omroepen onderscheid van een commercieel station is het feit dat de programma's niet worden onderbroken door reclame, en dat de reclame wordt verzorgd door de STER. Maar in principe heeft de VARA wel gelijk als ze bang zijn dat hun identiteit hiermee verloren gaat.

Ook Veronica heeft wilde plannen. Ze willen de HMG gaan verlaten, omdat ze geen zin hebben om de bakken geld die ze uit Big Brother halen rechtstreeks op de bankrekening van RTL te storten. Dit kan betekenen dat RTL 4 en 5 gaan verdwijnen. Nu heeft SBS-baas Fons van Westerloo inmiddels de deur voor samenwerking met Veronica op een kier gezet. En ook de VARA is in gesprek met Net 5.

Misschien een ideetje om Veronica en de VARA samen een zender op te laten vullen? Krijg je een leuke programmering, zoals een compilatie uitzending van Big Brother, direct gevolgd door Sex voor de Buch (voor de mensen die Bart & Sabine niet ver genoeg vinden gaan). Daarna kan de VARA verder met een aflevering van de Victorie. Misschien dat ze de presentatoren van beide omroepen kunnen laten samenwerken. Bijvoorbeeld een programma met Paul Witteman en Menno Buch. Of Sonja Barend met Daphne Dekkers. Wat dacht je van Marcel van Dam en Theo van Gogh?

Nee, dat gaat een leuke zender worden. En wat doen we met de afgedankte presentatoren van RTL? Die van RTL4 kunnen rechtstreeks naar de TROS, er is toch geen verschil tussen die twee. Met name Eigen huis & tuin zal het goed doen bij de TROS. Ook het CvdM zal dat erg op prijs stellen: die kunnen flink boetes gaan innen voor de sluikreclame in het programma. Dat geld kan dan mooi worden gebruikt om de voetbalrechten op te kopen, anders gaat FOX ermee aan de haal.
Hans van de Togt kan gaan samenwerken met Bart de Graaff van BNN, weet je tenminste zeker dat er helemaal niemand meer kijkt, is BNN ook verleden tijd en kan Bartje eindelijk met pensioen. Een jaar of wat te laat, dat wel.
Ja, Veronica moet maar uit de HMG stappen. Valt er tenminste nog wat te lachen in medialand.

michel@radio.nl

Gerelateerde Artikelen