Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ryan Seacrest weg bij Clear Channel?

Medianieuws

De toekomst van Ryan Seacrest als ochtenddeejay van 102.7 KIIS FM in Los Angeles is uiterst onzeker. In november loopt zijn huidige contract met KIIS-eigenaar Clear Channel af en inmiddels gonst het van de geruchten dat hij dit niet gaat verlengen. Sterker nog: in een interview met zakenblad Forbes zegt hij dat hij waarschijnlijk geen nieuw contract met Clear Channel tekent.

Wat Seacrest wel gaat doen is ook nog onduidelijk. Zo word hij getipt als opvolger van Larry King bij CNN. Daarnaast meldden diverse media dat ‘Mr American Idol’ op het punt staat om een contract met concurrent CBS te tekenen. Recent werd Seacrest namelijk samen met CBS directeur Les Moonves gesignaleerd tijdens een belangrijke basketballwedstrijd.

Seacrest zou bij CBS een dagelijkse middagtalkshow van een uur krijgen. Het televisienetwerk wil hiermee in het gat vullen, dat Oprah Winfrey achterlaat als zij in 2011 stopt. Mocht deze overeenkomt doorgaan, dan neemt hij naar alle waarschijnlijkheid ook zijn dagelijkse ochtendshow op de radio mee, alsmede zijn dagelijkse netwerkshow en wekelijkse ‘American Top 40’. Deze hitlijst, ooit gestart door Casey Kasem, vierde afgelopen weekend zijn 40e verjaardag.

Het eventuele vertrek van Seacrest zou een flink verlies voor Clear Channel zijn. Niet alleen omdat KIIS FM op zoek moet naar een nieuwe ochtenddeejay, maar ook omdat er een oplossing moet worden gevonden voor de tientallen radiostations die de ochtendshow van Seacrest in aangepaste vorm overnemen. Tevens is de ochtendshow van hem op KIIS financieel behoorlijk succesvol. Het zorgt er mede voor dat KIIS de grootste verdienzender van de Verenigde Staten is. Overigens wordt voormalig MTV-veejay Damien Fahey getipt als opvolger van Seacrest bij KIIS. Sinds enkele weken is hij in het weekend te horen bij de hitzender. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen