Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BigBrother in Duitsland

Columns

Na heel veel reclame ( sinds Kerst 1999 ) is op 1 maart BigBrother in Duitsland begonnen bij de commerciele zender RTL II. Een exacte kopie van het Nederlandse programma, zelfs Logo en Titelsong zijn geheel identiek. Ook de wooncontainers die zijn neergezet in het Duitse Hürth-Efferen (even ten zuiden van Keulen) lijken nogal op het origineel uit Almere.

De druk op het programma is echter hoog: de Duitse bond van psychologen en psychiaters vreest dat de deelnemers schade oplopen en wil het programma door de rechter laten verbieden. Ook de Landesmedienanstalten (o.a. verantwoordelijk voor de ether frequenties en licenties) willen het programma liever vandaag als morgen uit de lucht halen.

Weer eens blijkt dat wat in NL zonder meer mogelijk is, in Duitsland schijnbaar niet door de beugel kan, en dat is best wel jammer, want van de Nederlandse spelers is zover bekend niemand in het gekkenhuis beland. In tegendeel: platencontract of de cover van de Playboy waren de beloning.

Via de homepage van RTL II (http://www.rtl2.de) kom je bij de officiële webpagina van Big Brother; dit kan ook direct uiteraard via het wat omslachtige adres http://www.bigbrother-haus.de/.
Reden: RTL en Endemol waren blijkbaar niet snel genoeg: achter het meer voor de hand liggende adres www.big-brother.de gaat een particuliere "unofficial fanpage" van het huis schuil, met daarop de nodige reclame voor andere producten. Well done!

RTL II kun je in NL in principe alleen met een satelliet schotel ontvangen: analoog en digitaal ongecodeerd via de Astra Satelliet.

Voor reactie's kunt u mailen naar Bernd Kueck , U kunt ook iets achter laten in de forums op RadioWereld.

Gerelateerde Artikelen