Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De columnist.

Columns

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat een columnist precies is? Wat hem beweegt, zich op gezette tijden achter zijn PC te nestelen en zijn mening te ventileren aan de doelgroep van het betreffende medium? Welnu, ik zal proberen te omschrijven wat mij ertoe heeft bewogen om deze week in contact te treden met de makers van deze website.

Al een jaar of 13 heeft het verschijnsel "radio" mij in zijn macht. Vrijwel mijn hele leven wordt momenteel beheerst door de radio. Op zich wellicht een ansgtige gedachte voor zij die niet besmet zijn met het virus dat "radio" heet. Maar voor wie zich goed kan verplaatsen in de gevoelens van een radiomaker is het niet moeilijk te begrijpen. Eigenlijk is het heel simpel. Zoals de filatelist zich lovend uitlaat over zeldzame postzegels en menig uurtje doorbrengt achter dikke albums met kleine vierkante stukjes papier, zoals de genealoog maandenlang studeert op de herkomst van een bepaalde familienaam en zoals de cumputerfreak tot diep in de nacht tracht nieuwe software te ontwikkelen, zo zit de radiomaker ook inelkaar. En wie lyrisch is over zijn beroep of hobby wil dat doorgaans graag uitdragen naar de buitenwereld. ook in dit opzicht wijk ik niet echt af van de doorsnee Nederlander.

Daarnaast is het echter zo dat ik regelmatig hoofschuddend de toestand in de wereld gade sla en meer dan eens de neiging heb om mensen eens flink terecht te wijzen op basis van gedane uitspraken of verrichte handelingen. Niets is erger dan te moeten toezien hoe iemand anders het fout doet. Echter, de vraag blijft wie kan en mag bepalen wat goed is en wat fout. Daarom wijs ik mensen niet terecht, maar zet ik mensen aan het denken over bepaalde zaken. Zoals gebruikelijk neemt de columnist een bepaald standpunt in. U kunt het daar als lezer mee eens zijn of niet. Ik sta altijd open voor vragen, reacties of suggesties. Mijn e-mailadres staat daarom altijd onder mijn bijdragen, zodat u mij kunt bereiken indien u die behoefte voelt opkomen.

Over het verschijnsel "radio" valt heel wat te zeggen. En dat zal ik in de komende periode ook gaan doen. In principe kunt u wekelijks een nieuwe bijdrage van mij verwachten. Laat daarbij dit duidelijk zijn: ik verkeer niet in de veronderstelling alwetend te zijn. Ik maak mij niet de illusie door middel van deze stukjes tekst de (media)wereld te kunnen verbeteren. Ik hoop alleen een aardige bijdrage te kunnen leveren aan deze website en daarbij tegelijk de lezers aan het denken te zetten over de dingen die ook mij bezig houden. Zoals volgende week. U leest dan mijn visie op de kwaliteit van de radioprogramma's anno 2000.

Voor de komende week veel radio-genot!

Raimond Bos
presentator@hotmail.com

Gerelateerde Artikelen