Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van alles wat

Columns

Deze week heb ik geen vast onderwerp. Het is eigenlijk van alles wat. Ik vroeg mij af wat de gemiddelde leeftijd van de mediaroddellisten zou zijn. Waarom? Omdat we in dit forum niet verder komen dan 3FM, Veronica, 538, Stenders, Beelen, Rick van V, Stadsradio, SunFM, City enzovoort. Gezien de doelgroep van deze stations verwacht ik dat we rond de 20 jaar zitten. En waar zijn al die andere liefhebbers van de radio in de forums?


Dit riekt naar een volgende poll. De vragen zouden kunnen zijn:

1) Wat is je leeftijd?
2) Hoe ben je ooit op de site van de radiowereld beland?
3) Waar gaat je muzikale voorkeur naar uit?
4) Surf je meteen naar de mediaroddels en houdt het dan op of bekijk je ook het (laatste) medianieuws, de piratenpraat en de columns?
5) Zou, gezien het gehalte aan echte roddels, de naam van het forum mediaroddels veranderd moeten worden in mediameningen of mediapraat?
6) Welke site is naast deze een favoriet van jou?

Het op hogere snelheid draaien van de CD's, het zogenaamde pitchen, op de diverse stations hield mij bezig. Wat is er mis met het origineel? Waarom nou ietwat sneller of van mijn part langzamer. Raar eigenlijk dat de artiest zelf hier vrede mee heeft. Wat trouwens ook vaak voorkomt is met wegmoffelen van een gedeelte van de plaat. Zo duurt een nummer ineens een minuut korter. Ook erg irritant!

En dan de geluidskwaliteit. Ook zo'n hot item! Stel je eens voor dat je lokale CD-boer jouw favoriete CD zou aanleveren in 538, 3FM of Stads kwaliteit. En natuurlijk iets te snel opgenomen en een gedeelte weggelaten. Zouden we daar vrede mee kunnen hebben? Ik niet. Ik wil standaardkwaliteit en mijn persoonlijke instellingen van de equalizer verbouwen het dan wel tot een product waar ik vrede mee heb. Laten anderen dit a.u.b. voor zich houden. Ze hebben al genoeg moeite om de modulatie fatsoenlijk de ether in te krijgen…… Neem een voorbeeld aan de Belgen. Die modulatie is klasse!!

Ook hebben een aantal Zoetermeerders in het centrum last van een mengproduct van Fresh en Sun op de frequentie van Radio 3FM. Zelf heb eens polshoogte genomen. En inderdaad. In een straal van 300 meter rondom de antennes van genoemde stations is 3FM niet meer normaal te ontvangen. Vooral de mensen werkzaam bij OC&W en de wijk die daar achter ligt moeten met ontgelden. Een persoon in de nieuwsgroep nl.media.radio vond het vreemd dat hier niet over was nagedacht en hoopte dat dezelfde zich niet zou herhalen bij het zero-base rapport. Toch had dit niet hoeven gebeuren. De frequentie van Fresh stond gepland voor Gouda. Had de zender daar gestaan waren er geen problemen geweest.

En dan het "eeuwige" Commissariaat. Hebben ze toch weer gekozen voor een lokaal initiatief en dat tegen de haren van de gemeenten in. Die hadden toch duidelijk een andere voorkeur. Tja…… Maar als die redenen nou niets te maken hebben met wat er door een lokale omroep gebracht moet worden. Een pluim voor Koetje.

Tenslotte nog dit. In mijn vorige column had ik het over de wereldomroep en het buitenland. Ik ben benieuwd wie er op de vakantiebestemming naar de wereldomroep luisteren én wie daar op de FM-band nog leuke stations heeft gehoord. Zo ja, welke zijn het en zou het format van die stations nog iets voor ons kleine landje zijn?

Eventuele reacties in de mediaroddels of via e-mail: zeep_bel@hotmail.com

Gerelateerde Artikelen