Zoek
Sluit dit zoekvak.

RadioWereld.nl sluit forum onder druk van commerciële zender

De nieuwssite RadioWereld.nl heeft onder druk van een commerciële omroep besloten haar forum met daarin mediaroddels voorlopig te sluiten. Aankomend weekend worden de roddels weer op het web geplaatst, maar dan in een nieuwe vorm.

“Intimideren is misschien niet het goede woord, maar we worden wel onder druk gezet door een grote, commerciële zender, die zich geschaad voelt in de belangen. De naam van de zender komt regelmatig voor in het forum”, zegt Martin Slijper, directeur van RadioWereld. Om welke omroep het gaat wil de directeur niet kwijt. De forums zijn zeer belangrijk voor de site; zo’n vijftig procent van de bezoekers bekijkt de rubriek wel eens.

Afgelopen maandag werd het forum tijdelijk verwijderd. “Maar we geven het discussieplatform nooit op”, meldt Slijper stellig. Aankomend weekend komt het in een nieuwe vorm weer terug. “We waren toch al van plan een andere vorm te kiezen”, vertelt de directeur die nog niets kwijt wil over het nieuwe forum.

Slijper probeert zoveel mogelijk ‘roddels’ te lezen voor ze op de site geplaatst worden. “Maar ik zie er wel eens één over het hoofd”, aldus de directeur. Iedere forum bezoeker kan anoniem een stukje plaatsen. “Kinderen maken wel eens misbruik van het anonieme posten. We kunnen alleen het registratienummer van een computer achterhalen”, besluit Slijper. (Reinoud van Boetzelaer en Arjen ten Cate)