Kies je favoriete radiostation

Dossiers

In gesprek met: Raymond Hagedoorn [3FM]

In gesprek met?

Vandaag aandacht voor de Pyjama FM jock die van maandag op dinsdag presenteert op 3FM tussen 1 en 3 uur, Raymond Hagedoorn (25 september 1972). Ook hij geeft weer antwoord op vragen zoals, hoe ben je bij de radio terechtgekomen, en natuurlijk bij Pyjama FM en wat zijn zijn eigen muzikale voorkeuren.

Radio inspiratie vroeger ??
In de 5e klas van de lagere school zijn wij als klas eens op excursie geweest naar de NCRV. We kregen een rondleiding en ik werd spontaan bevangen door het mediavirus. Thuis op mijn kamertje radiostudio's bouwen en uitzendingen verzorgen voor...mijn moeder.

Via een collega van mijn vader ben ik op 11 jarige leeftijd bij de ziekenomroep in Purmerend terecht gekomen. Eerst veel kijken maar later zeker ook de techniek verzorgen van verschillende programma's (ik kwam net boven de mengtafel uit). Vroeger waren mijn radio-voorbeelden Frits Spits, Ferry Maat en Jeroen van Inkel.

Van lokale omroep naar PyjamaFM
Na een aantal maanden heb ik de overstap gemaakt naar de lokale omroep die in hetzelfde gebouw zat. Daar mocht ik voor het eerst een programma gaan presenteren. Leuk, ik heb het bandje nog. Ik had nog geen eens de baard in mijn keel maar waarschijnlijk zagen ze wel wat in me.

Bij de lokale omroep heb ik gedurende de jaren verschillende programma's gepresenteerd, afwachtend tot mijn volwassenheid. Toen dat eindelijk gearriveerd was heb ik bij verschillende landelijke omroepen gesolliciteerd maar.........NIXS !!!

Ik heb echt radiobazen, zoals bijvoorbeeld Erik de Zwart, bestookt met demo's en originele manieren qua solliciteren. Het enige wat zij deden was hard lachen en mij prijzen om mijn originele aanpak. "We zullen je naam niet snel vergeten!" , maar wat had ik daar nou aan ?

PyjamaFM
Vanaf december 2000 presenteer ik eindelijk op een landelijke zender. Enwel RADIO 3FM. Het zou in principe voor drie maanden zijn maar Jan van Houten van de AVRO heeft al laten doorschemeren dat dat wel verlengd wordt. Dus ik ben blij....!

Ook draai ik nog steeds voor Radio Purmerend op de vrijdagmiddag tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Radio Purmerend is een onderdeel van de Purmerendse Omroep Vereniging. Wij exploiteren radio en televisie 24 uur / 7dagen...

Muzikale voorkeuren
Ik heb een zeer brede smaak. Er is eigenlijk geen muziekstroom die ik niet kan waarderen. Ik denk dat elke vorm van muziek interessant is en het ene vind je iets beter als het andere. Ik ben niet daadwerkelijk ergens fan van.... Ik speel zelf in een band, namelijk BUP/CASE. We schrijven eigen nummers. Ik speel piano en doe de lead-zang.

Toekomst ??
Ik heb een goede baan maar ik heb al gezegd dat als ze (of een ander) mij voor vast op de landelijk station wil hebben stop ik direct met mijn huidige baan. Radio is mijn leven, mijn passie, mijn droom !! Jammer genoeg miste ik tot op heden de juiste "kruiwagen".

Raymond Hagedoorn

Gerelateerde Artikelen