Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vijf NL talenten genomineerd voor 3FM Serious Talent Award

Kensington, The New Shining, Douwe Bob, Mister & Mississippi en Jacco Gardner zijn de genomineerden voor de 3FM Serious Talent Award 2013. Dit maakte 3FM deejays Barend van Deelen en Wijnand Speelman donderdagavond bij Michiel Veenstra op de publieke popzender bekend. 3FM nomineert vijf artiesten die het meest met hun predicaat 3FM Serious Talent hebben gedaan. Op 30 maart maakt de jury de winnaar bekend tijdens Paaspop in Schijndel.

De vijf genomineerden beklimmen voorafgaand aan de uitreiking het podium tijdens Paaspop. 3FM jocks Barend en Wijnand presenteren 30 maart van 18.00 tot 20.00 uur de live uitzending van de Serious Talent Award, te horen op 3FM. Om 19.45 uur horen luisteraars welke band of artiest wordt uitgeroepen tot 3FM Serious Talent 2013.

Tijs van Liemt, producer van 3FM Serious Talent: “Het afgelopen jaar hebben we met 3FM Serious Talent weer veel nieuw talent een steuntje in de rug gegeven, en tegelijk onze luisteraars bekendgemaakt met hun muziek. Het is leuk om te zien dat globale trends in de muziek ook hun weg vinden in ons eigen land.

Zo is een aantal 3FM Serious Talent bands dit jaar duidelijk geïnspireerd door de huidige folk revival. Ook was het afgelopen jaar het jaar van de bands die al wat langer met hun carrière bezig zijn, maar in 2013 eindelijk die welverdiende grote stap maken.”

De publieke popzender koos afgelopen jaar twintig veelbelovende talenten, die naast airplay op het radiostation ook een podium kregen aangeboden op diverse festivals, zoals Zwarte Cross, Noorderslag, Metropolis en 3FM Serious Request. De winnaar van de 3FM Serious Talent Award treedt 18 april op bij de 3FM Awards in de Gashouder in Amsterdam. De show wordt rechtstreeks uitgezonden op 3FM en Nederland 3. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en –artiesten, gekozen door de 3FM en de luisteraars van de publieke zender. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten