Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitsland: 1Live Diggi start met gepresenteerde programma’s

DAB

Het digitale radiostation 1Live Diggi start met gepresenteerde programma’s. Met ingang van donderdag 11 april presenteren Philipp Isterwicz, Inga Hinnenkamp en Lisa Kestel afwisselend het blok tussen 16 en 20 uur. Daarnaast wordt 1Live Diggi een laboratorium waar nieuwe items en onderdelen voor het oudere zusje 1Live ontwikkeld gaan worden.

Duitsland: 1Live Diggi start met gepresenteerde programma’s Sinds 2004 is 1Live Diggi te ontvangen via DAB, satelliet en digitale kabel. Het station richt zich met een mix van dance, r&b en rock op de doelgroep 14 tot 19 jaar en profileert zich daarmee iets jonger dan 1Live, de jongerenzender van de West-Duitse publieke omroep WDR.

Tot nu toe zond 1Live Diggi non-stop muziek uit, slechts onderbroken voor comedy, nieuws en promo’s. Met ingang van donderdag 11 april komt er een einde aan het uitsluitend uitzenden van non-stop muziek. 1Live Diggi krijgt namelijk gepresenteerde programma’s.

Dagelijks zal er tussen 16 en 20 uur een deejay achter de microfoon kruipen. Het radiostation geeft jonge radiomakers de kans om zich verder te ontwikkelen. Aanvankelijk zullen drie deejays te horen zijn. Dit zijn Philipp Isterwicz, Inga Hinnenkamp en Lisa Kestel. Naar een vierde naam wordt nog gezocht.

Philipp Isterwicz (21) was in het verleden te horen op RockAntenne in Beieren en Big FM in Zuidwest-Duitsland. Inga Hinnenkamp (27) is momenteel verslaggeefster bij 1Live, terwijl Lisa Kestel (26) al enige radio-ervaring opdeed bij Delta Radio en N-Joy in Noord-Duitsland.

Ook krijgt 1Live Diggi een nieuwe vormgeving en stationvoice. Momenteel gebruikt het station hetzelfde jinglepakket als 1Live, alleen is dan het woord Diggi toegevoegd. Vanaf donderdag is Carolin von der Groeben (18) de nieuwe stationvoice van 1Live Diggi.  Von der Groeben is vooral bekend van de soap “Alles was zählt”, die dagelijks door RTL (Duitsland) wordt uitgezonden. Hierin speelde ze van 2008 tot 2010 de rol van Zoé Laffort.

Daarnaast wordt 1Live Diggi een laboratorium waar nieuwe items en onderdelen voor het oudere zusje 1Live ontwikkeld gaan worden.

Niet alleen bij 1Live Diggi veranderd er het nodige, ook 1Live zelf is in het nieuw gestoken. Op 1 april vierde het station zijn 18e verjaardag. Sinds maandag heeft het station een gloednieuwe vormgeving gekregen. Ook is het deejayteam versterkt met Freddie Schürheck, die bij de jongerenzender UnserDing uit het Saarland vandaan komt. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen