Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Minder animo voor tweede halve Songfestivalfinale

Medianieuws

Voor de tweede halve Songfestivalfinale was veel minder belangstelling dan voor de halve finale met Anouk. Donderdagavond keken maar 1,4 miljoen Nederlanders naar het Songfestival, terwijl dinsdag nog 3,7 miljoen mensen thuisbleven voor het liedjesfestijn. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Met de 1,4 miljoen kijkers behoort de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival net niet bij de drie best bekeken programma's van donderdag. Het achtuurjournaal trok de meeste kijkers, ruim 1,7 miljoen. Goede Tijden, Slechte Tijden volgt met ruim 1,6 miljoen kijkers, het half acht nieuws van RTL 4 werd bekeken door ruim 1,5 miljoen Nederlanders.

Voor de finale van het Eurovisie Songfestival, waarin Nederland voor het eerst in negen jaar weer staat, blijven zaterdag waarschijnlijk weer veel Nederlanders thuis. TROS-directeur Peter Kuipers verwacht 5,5 miljoen kijkers, vertelde hij aan nrc.next. Ook Sietse Bakker van de EBU denkt dat miljoenen Nederlanders kijken. Hij vertelde het AD dat hij rekent op vijf miljoen kijkers. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen