Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anouk met nummer Birds terug in Mega Top 50 op nummer 1

Medianieuws

Anouk keert terug op nummer 1 van de Mega Top 50 met ‘Birds’. De single behaalde na de release in maart al de eerste plaats en stijgt na de halve finale van het Eurovisie Songfestival weer terug naar de top van de lijst. Op 11 maart 2013 presenteerde Anouk haar liedje ‘Birds’ aan het Nederlands publiek. Al snel bleek het nummer populair, want ‘Birds’ werd veel gedownload en ook radiostations draaiden de track veelvuldig.

Het zorgde ervoor dat ‘Birds’ nog diezelfde week op 1 binnenkwam in de Mega Top 50. Het liedje verbrak daarmee meerdere chartrecords. Zo gebeurde het in de geschiedenis van de Mega Top 50 nooit eerder dat een Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival de bovenste plek in de lijst behaalde. Ook was het voor het eerst dat er een Eurovisie-hit op 1 stond nog voordat het Songfestival werd gehouden en was het voor het eerst dat een Songfestival-liedje binnenkwam op 1.

Een week na de binnenkomst op nummer 1 in de Mega Top 50, zakte ‘Birds’ naar nummer 4. Uiteindelijk zou ‘Birds’ het zes weken volhouden in de lijst, maar vorige week kwam de track terug in de Mega Top 50 op nummer 43 omdat mensen in aanloop naar het Eurovisie Songfestival ‘Birds’ weer gingen downloaden.

Nadat Anouk afgelopen dinsdag doorging naar de finale van het evenement in Malmö, werd het nummer nog veel meer gedownload, geluisterd via streamingplatforms en gedraaid op de radio. Het zorgt ervoor dat ‘Birds’ van Anouk wederom op nummer 1 staat in de Mega Top 50. In de lijst van deze week is ‘Birds’ van Anouk niet de enige inzending voor het Eurovisie Songfestival. Op nummer 42 komt namelijk ‘Only Teardrops’ van Emmelie de Forest binnen, het liedje waarmee Denemarken in de finale staat. De Mega Top 50 is de meest actuele hitlijst van Nederland en wordt elke zaterdag tussen 15.00 en 18.00 uur door de Tros uitgezonden op 3FM. De presentatie is in handen van Bart Arens. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen