Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe serie van 'De Slimste Mens' bij de Ncrv

Medianieuws

De Ncrv komt deze zomer weer met een nieuwe serie van 'De Slimste Mens'. De Ncrv maakte vrijdag de eerste twaalf kandidaten bekend. Daarin doen weer een aantal bekende Nederlanders mee waaronder zanger Charly Luske, presentatrice Merel Westrik, comedian Dennis van de Ven en cabaretier Pieter Derks. De slimste mens wordt vanaf 22 juli zes weken lang elke werkdag om 20.30 uur uitgezonden op Ned 2.

Ook componist Ivo de Wijs, oud-journaallezer Henny Stoel, parlementair verslaggeefster Dominique van der Heyde en zwemcoach Jacco Verhaeren hopen zich aan het eind van de zomer de Slimste Mens te mogen noemen. Zij strijden tegen onder anderen bioloog Kees Moeliker, voetbalcommentator Evert ten Napel en politica Sharon Gesthuizen. In totaal knokken 27 BN'ers om de titel.

In de eerste aflevering van De Slimste Mens, die maandag 22 juli wordt uitgezonden, is Janine Abbring een van de gasten. Arjen Lubach, die vorig jaar werd gekroond tot de Slimste Mens, droeg de titel aan de presentatrice op. Abbring, een goede vriendin van Lubach, verbrijzelde in juni tijdens opnames van Wie is de Mol? een ruggenwervel.

Presentator Philip Freriks durft de winnaar niet te voorspellen. "Het gaat er bij De Slimste Mens niet om wie het hoogste IQ heeft of de beste opleiding. Natuurlijk zijn algemene ontwikkeling en feitenkennis belangrijk, maar het komt aan op strategisch inzicht, boerenslimheid en stalen zenuwen."

Freriks, die ook dit jaar weer wordt bijgestaan door juryvoorzitter Maarten van Rossem, is trots dat tv-icoon Mies Bouwman een bijdrage levert aan de dagelijkse quiz. Bouwman stelt de kandidaten vragen in de ronde Open Deur. "Daar heeft de redactie een aantal topgasten voor weten te strikken", vertelt Freriks over de ronde. "Naast Mies bijvoorbeeld cabaretier Jochem Myjer, astronaut André Kuipers en komiek André van Duin." [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde Artikelen