Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw radiostation Werken FM helpt luisteraars werk zoeken

Medianieuws

Het Centraal Bureau voor de Statistiek kwam donderdag met de maandelijkse cijfers over de werkloosheid in Nederland. Het nieuws was niet goed. Maar liefst 659.000 Nederlanders zoeken in deze crisis naar een baan. Martijn Smit zag door al die werklozen een gat in de markt. En zo werd het online radio station Werken FM geboren.

Nieuw radiostation Werken FM helpt luisteraars werk zoeken Werken.FM is een snel groeiend radiostation en alleen via internet te beluisteren.

Maar Werken.FM is niet alleen een radiostation, maar ook een platform waar werkzoekenden de mogelijkheid krijgen zich te profileren op de arbeidsmarkt.

Dagelijks helpt Werken FM luisteraars naar het zoeken van een baan.

Werkloosheid loopt verder op
De werkloosheid valt dit jaar opnieuw hoger uit volgens de nieuwste economische voorspellingen van het Centraal Planbureau (CPB). Men verwacht dat de werkloosheid in 2013 uitkomt op 6,8 procent van de beroepsbevolking. in 2014 wordt een werkloosheid van 7 procent voorzien. De werkloosheid in Nederland is in mei opgelopen tot 8,3 procent van de beroepsbevolking. In april bedroeg de werkloosheid nog 8,2 procent. Vorige maand kwamen er volgens het CBS 9000 werklozen bij. Daarmee kwam het totaal aantal werklozen op 659.000. Toch nam het aantal WW-uitkeringen in mei met 2.000 afnam tot 378.000. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen