Search
Close this search box.

Vpro herhaalt Van Kooten en De Bie op Nederland 2

De Vpro zendt vanaf zondag 7 juli (20.20 uur op Ned1) drie weken lang een documentaire uit over Van Kooten en De Bie. De documentaireserie ‘Van Kooten en De Bie Sloegen Weer Toe’ werd in feb. 2012 ook uitgezonden en bekeken door ruim 1,8 miljoen mensen volgens Stichting Kijkonderzoek. In drie tv-programma’s praten ze met Nipkow-winnaar Coen Verbraak over hun bijzondere en omvangrijke oeuvre.

Een unicum, omdat Kees van Kooten en Wim de Bie nooit eerder op televisie gezamenlijk zo uitvoerig over hun eigen werk zijn geïnterviewd. Wim de Bie: “We werken van harte mee en zullen voor één keer alles vertellen. Om Coen goed zijn werk te laten doen, stellen we hem graag onze archieven en het volledige oeuvre ter beschikking.”

Van Kooten en De Bie
Bijna veertig jaar werkten ze samen. In die periode maakten Kees van Kooten en Wim de Bie honderden uren televisie. Aanvankelijk met Hadimassa en Het Gat van Nederland, daarna met het Simplisties Verbond. Jarenlang waren ze de standaard voor humor en satire op televisie. Ze verrijkten de taal met tientallen zelfbedachte woorden (van doemdenken tot regelneef). Twee keer ontvingen ze de Zilveren Nipkowschijf. In 1985 kregen ze de Ere Nipkowschijf voor hun hele televisie-oeuvre. [RadioNL]

 

Gerelateerde berichten