Kies je favoriete radiostation

Dossiers

100%NL brengt eigen DAB+ontvanger op de markt

DAB

Radiozender 100%NL brengt in samenwerking met Sangean als eerste radiostation in Nederland een eigen DAB+ontvanger op de markt. Vanaf volgende week kunnen luisteraars via een aantal webwinkels de speciale 100%NL DAB Radio bestellen. Het toestel is voorzien van stations logo en oranje rubberen band.

Sinds enkele weken is 100%NL in bijna het hele land via DAB+ te ontvangen. Omdat het nog om testuitzendingen gaat, zijn er in de winkel nog nauwelijks ontvangers te koop. Maar hier komt verandering in per 1 september als het DAB-net volledig operationeel is.

100%NL mag gezien worden als pionier op het gebied van DAB. Al voor de zender in 2006 FM-frequenties kreeg, experimenteerde 100%NL enige tijd in de regio Amsterdam met DAB. Ook dit keer heeft het radiostation besloten vroeg in te springen op de aankomende digitalisering van de radio. 100%NL is namelijk het eerste radiostation in Nederland dat een eigen DAB+ontvanger op de markt brengt.

Vanaf volgende week is de ontvanger, voorzien van stationslogo en rubberen oranje rand, te koop in diverse webwinkels. Het toestel is gefabriceerd door Sangean, een bekend Taiwanees elektronicamerk gespecialiseerd in radio’s.

De prijs van de 100% NL DAB Radio bedraagt 99 euro. Voor wie wel een DAB radio wil, maar niet veel geld wil uitgeven, zijn er via internet al DAB+ontvangers te koop vanaf ongeveer 40 euro.

Naast 100ProcentNL zenden momenteel ook 538, Slam FM, Radio 10 Gold, BNR Nieuwsradio, Q-music en Radio Maria uit via DAB+. Al deze radiostations zijn te ontvangen op kanaal 11C. Binnenkort worden ook onder meer Skyradio, Radio Veronica en Sublime FM toegevoegd aan het aanbod. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen