Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Kabel-tv stuk goedkoper door concurrentie'

Medianieuws

Televisiekijken via de kabel wordt binnenkort een stuk goedkoper. Met ingang van volgende week wordt de alleenheerschappij van de kabelbedrijven doorbroken. De nieuwe kabelaanbieder Tele2 is uit op een prijzenslag, zegt directeur consumentenzaken Günther Vogelpoel zaterdag in De Telegraaf.

In plaats van 16 a 17 euro gaan de prijzen richting de 5 euro per maand voor het basispakket, meldt de krant op basis van verschillende bronnen in de markt. Tele2 is vooralsnog de eerste nieuwkomer op de kabelmarkt, die tot nog toe door enkele grote spelers, zoals UPC en Ziggo wordt geregeerd.

Telecomwaakhond Opta bepaalde onlangs dat kabelmaatschappijen hun netwerk ook moeten openstellen voor concurrenten. De kabelaars waren het daar niet mee eens, maar krijgen wel een vergoeding per klant. De verwachting is dat de concurrentie binnen de huidige kabelregio's leidt tot lagere prijzen.

Tele2 moet 8,46 euro per maand per klant betalen voor de doorgifte. Ziggo wilde aanvankelijk ruim 11 euro hebben, maar telecomtoezichthouder Opta vond dat te veel. Met de overeenkomst voldoet Ziggo nu aan de door Opta opgelegde verplichtingen. De kabelbedrijven Ziggo en UPC moeten van de Opta hun kabelnetwerken openstellen voor concurrentie. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde Artikelen