Search
Close this search box.

De Amerikaanse The Voice wint Emmy Award

De Amerikaanse versie van The Voice heeft zondagavond een Creative Arts Emmy Award gewonnen. John de Mols talentenjacht won tijdens de uitreiking van de prestigieuze tv-prijzen in Los Angeles in de categorie lichtontwerp en -regie.

De Creative Arts Emmy Award-ceremonie draait om de kleinere categorieën en is een opwarmer voor de grote uitreiking komend weekeinde. The Voice was zondag ook genomineerd voor zijn cameravoering, haarstyling en art direction. Volgend weekend is The Voice genomineerd in de categorie beste reality.

De grote winnaar van de avond was Behind the Candelabra met acht Emmy Awards. De tv-film over de extravagante pianist Liberace, met in de hoofdrollen Michael Douglas en Matt Damon, won voor onder meer casting, montage en haarstyling.

Bob Newhart mocht na ruim een halve eeuw op tv zijn eerste Emmy Award in ontvangst nemen. De 84-jarige acteur won voor zijn gastrol in de comedyserie The Big Bang Theory en kon zijn tranen niet bedwingen.

Zondag werden een kleine tachtig Emmy Awards uitgedeeld. De ‘grote’ Primetime Emmy Awards worden komende zondag uitgedeeld. Die zijn vooral bedoeld om acteurs, regisseurs en producenten in het zonnetje te zetten. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten