Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sky Radio The Christmas Station per 1 oktober via DAB

DAB

Langzaam maar zeker komt het einde van het jaar weer in zicht. Traditiegetrouw start Sky Radio dan weer met zijn eigen kerststation. Ook dit jaar start The Christmas Station op 1 oktober. Nieuw is dat de zender niet alleen via internet, maar ook via DAB+ te beluisteren is.

Sky Radio The Christmas Station per 1 oktober via DAB Eind november / begin december verschijnen de eerste kerstplaten op de playlist van Sky Radio. Geleidelijk wordt dit percentage tot kerst flink opgevoerd. Wie echter al eerder wil genieten van non-stop kersthits kan binnenkort weer bij Sky Radio – The Christmas Station terecht. Op 1 oktober gaat dit themakanaal weer van start via internet.

Nieuw is dit jaar dat Sky Radio – The Christmas Station ook landelijk via DAB+ te ontvangen zal zijn, zo meldt station director Uunco Cerfontaine in een interview met Adformatie. Het station vervangt tijdelijk Sky Radio Lovesongs dat momenteel als tweede kanaal te beluisteren is.

Volgens Cerfontaine is er ook dit jaar al weer veel vraag naar kerstmuziek: “Je wilt niet weten hoeveel mails we nu al krijgen van mensen die willen weten wanneer we met kersthits beginnen. We zijn met de muziekredactie alle kerstsongs al aan het coderen, dus ik zit zelf al middenin het kerstgevoel.”

In de Verenigde Staten is het de normaalste zaak van de wereld dat radiostations eind november hun reguliere format overboord zetten om uitsluitend kerstmuziek te draaien. Clear Channel, de grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, schakelde in 2011 100 van zijn 650 radiostations om naar ‘all christmas’. Elk jaar zorgt deze omschakeling voor stijgende luistercijfers bij de radiostations. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen