Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Minister Bussemaker eerste stemmer Hart & Ziel Lijst van Radio 4

Medianieuws

Minister Jet Bussemaker heeft op Radio 4 het startsein gegeven voor het stemmen voor de 'Hart & Ziel Lijst'. Ze ging achter de piano zitten en speelde een aantal akkoorden. Daarna bracht ze als eerste een stem uit. Pianoconcert nr. 21 van Mozart is de muziek die haar na aan het hart ligt.

Luisteraars van de publieke klassieke zender kunnen vanaf deze week via de website van Radio 4 stemmen. Radio 4 zendt de 'Hart & Ziel Lijst' van 300 nummers, gekozen door Radio 4 en de luisteraars, van 14 tot en met 18 oktober uit.

Stemmen
Op Radio 4 kunnen luisteraars tot en met dierendag, vrijdag 4 oktober, stemmen op hun favoriete klassieke muziekstukken. Stemmen gebeurt aan de hand van een inspiratielijst met honderden muziekstukken, waaronder bekende meesterwerken. Radio 4 vraagt haar luisteraars voor de Hart & Ziel Lijst ook leuke verhalen te vertellen bij hun muziekkeuzes. Vorig jaar leverde de Radio 4 Hart & Ziel Lijst bijna 1000 verhalen op.

Top 50
Vrijdag 18 oktober komt de Top 50 van de Radio 4 'Hart & Ziel Lijst' rechtstreeks vanuit Rotterdam. Vanaf 7 uur ’s ochtends ontvangen de Radio 4-presentatoren diverse gasten en musici in Engels Grandcafé Restaurant Rotterdam. De publieke klassieke zender verwacht bezoek van onder andere burgemeester Aboutaleb, Eric Vloeimans en Jan Willem de Vriend. Muzikanten en gezelschappen spelen tijdens de live-uitzending muziekstukken uit de Top 50 van de Radio 4 Hart & Ziel Lijst. Publiek is welkom om de uitzending, die tot zeven uur ‘s avonds duurt, bij te wonen.

Hart & Ziel Lijst op Nederland 2: Nacht van de Klassieke Muziek
Op vrijdagavond 11 oktober zendt de NTR op Nederland 2 een live televisieprogramma rond de 'Hart & Ziel Lijst' uit. Gastheer Hans Haffmans ontvangt in het Comedy Theater in Amsterdam diverse gasten. De gesprekken worden afgewisseld met live optredens van pianist Ralph van Raat en de Holland Baroque Society in samenwerking met jazztrompettist Eric Vloeimans. De uitzending is van 23.00 uur tot 01:15 uur. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen