Zoek
Sluit dit zoekvak.

Publiek mag stemmen bij Sportgala NOC-NSF

Het NOS│NOC*NSF Sportgala heeft vanaf de editie 2013 een nieuwe prijs, de Sport in Beeld Prijs: voor het meest bijzondere en memorabele Nederlandse sportmoment van het jaar. Nieuw is niet alleen dat het publiek mag meestemmen, maar ook eerst een eigen favoriet moment kan insturen. De prijs wordt tijdens het gala uitgereikt op 17 december in de RAI en rechtstreeks uitgezonden door de NOS.

De prijs is vernoemd naar het eerste sportprogramma op de Nederlandse televisie, een verre voorganger dus van NOS Studio Sport.

De Sport in Beeld Prijs wordt toegevoegd aan de eretitels die tot nu toe werden vergeven op het NOS│NOC*NSF Sportgala: de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Gehandicapte Sporter, Talent en Coach van het jaar, alsook de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs. Deze prijzen worden toegekend door een vakjury en de topsporters zelf.

De Sport in Beeld Prijs komt in de plaats van de Sportmoment van het Jaar-verkiezing van NOS Studio Sport. Daarbij kon het publiek een stem uitbrengen op door de redactie geselecteerde momenten.

Hoe gaat het nomineren en stemmen in z’n werk?
Tot en met 24 november kan iedereen via de NOS een spraakmakend Nederlands sportmoment voordragen. Dat kan een heel bijzondere sportprestatie zijn, maar ook een opvallend moment in (de voorbereiding op) een wedstrijd of tijdens bijvoorbeeld een persconferentie. Van de vaakst genomineerde momenten wordt een Top 10 gemaakt, waarop tussen 25 november en 13 december gestemd kan worden. Wie zijn stem uitbrengt, maakt kans op een van de drie toegangskaarten voor het NOS│NOC*NSF Sportgala voor twee personen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten