Kies je favoriete radiostation

Dossiers

In gesprek met: Wouter van der Goes [Yorin FM]

In gesprek met?

Wouter (18-01-1973) was in zijn jeugd al met ‘Illegale’ zenders op zolder bezig, draaide bij verschillende radiopiraten. Daarna interesseerde hij zich meer voor de lokale radiozenders. Maar Wouter wilde veel meer en startte zijn carriere bij Radio 538. Tegenwoordig is hij dagelijks te horen bij het landelijke commerciele radiostation Yorin FM.

Was het altijd al je grote droom om bij de radio te werken?

Het was meer dan een droom want het is wat ik altijd heb gedaan. Weliswaar is het tegenwoordig mijn "werk" maar voordat ik bij een landelijk station aan de slag ging was ik altijd al druk bezig met radio waar dan ook...... Wat dat betreft is het geen droom maar een verslaving. Wel een hele lekkere verslaving en nog gezond ook!

Welk beroep had je gehad als je niet bij de radio zou werken?

Geen idee...... waarschijnlijk was ik dan met mijn andere verslaving verder gegaan. Vliegen. Van die kleine vliegtuigjes waar je misselijk in wordt weetjewel. Dat doe ik nu in mijn vrije tijd.

Hoe verliep je eerste radioprogramma?

Zo slecht dat ik besloot er nog maar heel veel te gaan maken in de hoop dat het ooit iets zou worden.

En hoe verliep je eerste radioprogramma op een landelijk station?

Erg veel stress, heel veel angst, erg veel zweten en een enorme kick!

Wat is tot nu toe het hoogtepunt uit je radioloopbaan?

Dat hoogtepunt ga ik nog meemaken. Zodra Yorin FM eindelijk nou eens een aantal behoorlijk zenders van de politiek mag gebruiken en we nou eindelijk eens een keer aan “iedereen” kunnen laten horen wat we kunnen!

En het dieptepunt?

Ik heb me ooit verslapen voor een programma. Toen werd ik om 14.30 uur wakker terwijl ik al ruim 2 uur aan de gang had moeten zijn. Erg naar was dat !!!!!!

Wat doe je zoal in je vrije tijd, en wat zijn je hobby's?

Ik heb een heel lief vriendinnetje, en ik heb er een hekel aan om langs elkaar heen te leven dus we maken zoveel mogelijk tijd voor elkaar vrij als mogelijk is.

Daarnaast vlieg ik veel met kleine vliegtuigjes vanaf vliegveld H'sum. In het weekend ben ik daar meestal te vinden en ik wordt nog steeds erg blij van een avondje stappen met mijn vrienden.

Sinds de middelbare school ga ik al veel om met een groep jongens waar we nog steeds vaak mee op pad gaan en dat zijn altijd de mooiste avonden. Met al deze activiteiten bij elkaar opgeteld is een week zo voorbij!

Je eerste landelijke station was Radio 538. Waarom ben je daar weggegaan?

Ik betrapte mezelf er wel eens op dat ik destijds Veronica (Nu Yorin FM) wel erg stoer vond klinken. De jocks, de muziek, de vormgeving, de uitstraling etc etc.

Ik sprak toen Robert Jensen (toen en ook nu het grote opperhoofd van Yorin FM) en die vertelde me dat ie het leuk zou vinden als ik voor Veronica zou komen werken. Op zich een lastige keuze want ik was helemaal niet ongelukkig bij 538 ofzo en bovendien had ik veel te danken aan een aantal mensen daar. Bovendien wist ik toen natuurlijk nog niet hoe het allemaal zou uitpakken maar achteraf gezien was het destijds een wijze beslissing.

Een team zoals we dat nu hebben bij Yorin is uniek. Dat heeft niemand! Dat is een belangrijke basis waardoor we in staat zijn het beste station van NL te zijn.

Wouter van der Goes

Gerelateerde Artikelen