Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zendschip Veronica wordt géén partyboot

Medianieuws

Het voormalige Veronica-zendschip ligt is een week geleden vanuit Groningen naar Amsterdam gesleept en ligt nu permanent in het IJ bij het NDSM-terrein in Amsterdam. Het oude volledig gerestaureerde zendschip van de legendarische Nederlandse zeezender Radio Veronica is op 6 en 7 december voor iedereen te bezichtigen.

Het zendschip, officieel heet het De Norderney, gaat dienst doen als 'multifunctioneel activiteitencentrum'. Mogelijk komen er ook radio-uitzendingen vanaf het schip. Maar ook moet er ruimte zijn voor muziek, theater, debat, kunst, zang en dans.

Er is een bar en een dansvloer waar ook optredens kunnen plaatsvinden. Feesten en partijen kunnen ook, maar we worden nadrukkelijk géén partyboot.

Norderney
Radio Veronica moest in 1974 stoppen met de uitzendingen vanaf het schip. Veronica zond uit vanaf een schip uit omdat er geen plaats was in het nationale bestel. In 1975 werd het in beslag genomen door de Radio Controle Dienst en de politie. Tot 2012 lag het in Antwerpen, waar het dienst deed als feestschip. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen