Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Top 1000 Allertijden bij Radio Veronica start vanaf de Norderney

Medianieuws

[Update] Het landelijke radiostation Radio Veronica staat het hele jaar in het teken van lijstjes. Ook in december zal Veronica een nieuwe lijst uitzenden. Vrijdag 6 december om 12 uur start Radio Veronica’s Top 1000 Allertijden. De lijst start dit jaar vanaf een historische locatie: de Norderney, het beroemde Veronicaschip.

Radio Veronica deejay Erik de Zwart zal daar het startsein geven voor de Top 1000 Allertijden. Ook deze keer is de lijst samengesteld door Radio Veronica en de luisteraars van de commerciële radiozender.

Zendschip de Norderney
Het beroemde zendschip de Norderney staat niet alleen aan de oosprong van Radio Veronica, ook de eerste uitzending van de Top 100 Aller Tijden, de voorloper van de huidige Top 1000 Allertijden van Radio Veronica kwam in de jaren '60 vanaf het legendarische schip. Radio Veronica brengt de Top 1000 Allertijden nu dus terug naar de plaats waar de lijst bijna 50 jaar geleden begon.

De eerste uren van de Top 1000 Allertijden komen dit jaar vanaf het schip de Norderney aan de kade van het NDSM-terrein in Amsterdam Noord.

Tussen 12.00 en 18.00 uur nemen, naast Erik de Zwart ook Rick van Velthuysen, Rob van Someren, Lindo Duvall, Patrick Kicken en Mark van der Molen de start van Radio Veronica’s Top 1000 Allertijden vanaf de Norderney voor hun rekening. Ook zijn er jingles en oude fragmenten uit de tijd van het zendschip te horen.

Coldplay met Clocks, November Rain van Guns N’ Roses en Bohemian Rhapsody van de band Queen kregen volgens Veronica de meeste stemmen. Een uur voor de ontknoping van de lijst, op vrijdag 13 december om 16.00 uur, wordt de nummer 1 bekendgemaakt.

De Top 1000 Allertijden: van vrijdag 6 december tot en met vrijdag 13 december bij het nieuwe Radio Veronica. Op zaterdag 14 december wordt de lijst, de Top 100 van de Top 1000 Allertijden, weer herhaald. [Radio.NL]

Update

Gerelateerde Artikelen