Zoek
Sluit dit zoekvak.

Studenten maken 121 uur radio in Glazen Studentenbus

Een groep studenten organiseert van zondag 8 tot en met vrijdag 13 december 2013 de Glazen Studentenbus. Dit is een 121 uur durend radio-evenement, waarbij iedere dag een andere stad wordt bezocht. Een grote truck rijdt in zes dagen naar vijf verschillende steden om vanuit die truck in een mobiele studio radio te maken. Tijdens dit evenement wordt geld opgehaald voor het Rode Kruis.

Schoon drinkwater, zeep en toiletten
Deze zesdaagse manifestatie vindt plaats voor het vijfde achtereenvolgende jaar. Dit jaar werken voor het eerst meerdere opleidingen en hogescholen mee. De opbrengst van de Glazen Studentenbus gaat naar het Rode Kruis. Het geld is bestemd voor kinderen die als gevolg van het ontbreken van schoon drinkwater, zeep en toiletten sterven aan diarree.

 “Het streven is om 125 euro per uur op te halen, gedurende de 121 uur waarin we radio maken,” aldus Sieb Kroeske, organisator van de Glazen Studentenbus. Om dit te kunnen bereiken verwelkomt de Glazen Studentenbus vele artiesten, bekende radio-deejays en meer prominenten.

Ook worden in de mobiele radiostudio en op de verschillende locaties van de hogescholen activiteiten georganiseerd, waarbij gedoneerd kan worden aan de Glazen Studentenbus, ten behoeve van het Rode Kruis.

Mobiele radiostudio
De radiomanifestatie begint op zondag 8 december in Den Haag, op het Spuiplein. Daarna gaat de Glazen Studentenbus naar Delft (Markt), Rotterdam (Schouwburgplein), Amsterdam (Overhoekstoren) en Haarlem (Grote Markt). Iedere nacht wordt de mobiele radiostudio om 04:00 uur opgebroken om naar de volgende locatie te rijden. Om 08:00 uur wordt de bus weer officieel geopend. Tijdens deze verplaatsing van de ene naar de andere stad gaat de radiouitzending live door dankzij een speciale verbinding. Ook kan men alles via Youtube live volgen.

Gerelateerde berichten