Search
Close this search box.

Frits Spits stopt dinsdag met radiowerk op Radio 2

Voor de allerlaatste keer presenteert Frits Spits komende dinsdag (24 december) Tijd voor Twee van 12.00 en 14.00 uur. Deze bijzondere laatste uitzending komt vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Na een achttienjarige staat van dienst neemt Frits Spits afscheid van Radio 2.

Na een radiocarrière van meer dan 40 jaar stopt Frits Spits dinsdag als deejay op Radio 2. Frits Spits presenteerde ‘Tijd voor Twee’ sinds 1995 voor de KRO.

Spitsuur
De KRO eerde hem zondagavond al met de tv-documentaire Spitsuur. Een door Anita Witzier gepresenteerde hommage vol vrolijke en ontroerende verhalen, met optredens van Nederlandse topartiesten. In Spitsuur was ook te zien hoe burgemeester Pieter Broertjes een Hilversumse straat naar Frits Spits vernoemt, de Frits Spits-straat. Bekijk hier de complete uitzending van Spitsuur.

In Spitsuur wordt in filmpjes met BN’ers als Paul de Leeuw, Youp van ’t Hek en Hennie Vrienten en met verhalen een beeld geschetst van 40 jaar radio maken. Met onvergetelijke hoogtepunten uit De Avondspits als de ‘Poplimerick’ en ‘Kruip in de huid van’. Bekende vakgenoten als Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Gijs Staverman, Felix Meurders, Aad van den Heuvel, Koos Postema en Robert ten Brink en Nederlandse artiesten als Guus Meeuwis, Frank Boeijen, Rob de Nijs en Krystl werken mee aan de hommage.

Bij het grote publiek werd Spits bekend door het legendarische programma De Avondspits op Radio 3 (nu 3FM). Frits Spits won diverse prijzen, waaronder drie Marconi Awards (1996 en 2008) en de Zilveren Reissmicrofoon (1997). In november werd op het Mediapark ook een straat naar hem vernoemd.

Frits Spits, die in januari 2014 66 jaar wordt, gaat niet helemaal verloren voor de radio. Vanaf 4 januari 2014 is hij op zaterdagochtend nog te horen in De Taalstaat (KRO) op Radio 1.

Jingle aubade voor vertrekkende Frits Spits
De website Jingleweb eert radiomaker Frits Spits ook met een exclusieve compilatie van 25 tunes en jingles omdat Spits komende dinsdag definitief stopt met het maken van muziekprogramma’s.

Spits presenteerde overbekende programma’s als De Avondspits, Spitsbeeld, De Strepen van Spits, maar ook minder bekende programma’s als Spits op 3, N.O.S.-maal en De Achternacht, waarbij luisteraars “advertenties van niet-commerciële” telefonisch konden doorgeven, een concept dat in het niet-internet-tijdperk nog een functie had. De Frits Spits jingle aubade is hier te horen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten