Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mecom zet deur verkoop Limburgse kranten weer open

Medianieuws

Het Britse Mecom heeft de deur naar verkoop van het Limburgs Dagblad en De Limburger aan de Belgisch-Limburgse uitgever Concentra weer opengezet. Dat hebben het managementteam en de ondernemingsraad van Media Groep Limburg maandagmiddag laten weten na een gesprek met een Mecom-delegatie, meldt het actiecomité Stop de moord op het Limburgse woord maandag.

Mecom is de eigenaar van de Media Groep Limburg (MGL), waaronder de twee kranten vallen. Vlak voor kerst maakte Mecom bekend niet aan een verkoop van de kranten aan Concentra mee te werken.

Eerder had het bedrijf de indruk gewekt een verkoop wel te zien zitten. In de zomer had Mecom reorganisaties aangekondigd, ter voorbereiding op de verkoop. Daarbij zouden zestig banen verdwijnen. Na het nieuws over de afgeketste verkoop stelde de ondernemingsraad dat aangezien de overname niet doorgaat, Mecom ook geen banen zou mogen schrappen.

Maandagmiddag spraken het managementteam en de ondernemingsraad van Media Groep Limburg in Urmond met een Mecom-delegatie. Ongeveer 150 medewerkers waren naar Urmond gekomen om te demonstreren voor verkoop aan Concentra.

Het actiecomité stelt maandag dat de medewerkers van MGL een eerste slag hebben gewonnen. "Tegelijkertijd realiseren ze zich dat toezeggingen van investeringsmaatschappij Mecom in het verleden vaak niets waard bleken te zijn." Het comité noemt Mecom een onbetrouwbare eigenaar en geeft aan door te gaan met actievoeren totdat Mecom de laatste handtekening voor de verkoop heeft gezet. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen