Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeroen van Inkel maakt marathon-uitzending in kader van KWF

Medianieuws

Jeroen van Inkel verzorgt op woensdag 22 januari van 16 tot 24 uur samen met en Eva Koreman een marathon-radiouitzending op het landelijke radiostation Q-music. De uitzending staat geheel in het kader van de campagne 'Sta op tegen kanker' van KWF Kankerbestrijding.

Tijdens deze (korte) marathon-radiouitzending zal een nummer van Gers Pardoel een centrale rol spelen in de campagne van Sta op tegen kanker. Gers Pardoel liet het campagnenummer horen dat hij voor zijn vader heeft geschreven nadat zijn moeder is overleden aan kanker. Dit nummer gaat een centrale rol spelen in de campagne van Sta op tegen kanker.

Tijdens de uitzending komen patiënten, BN’ers en artiesten aan het woord om het initiatief te ondersteunen waaronder Kim-Lian van der Meij, Frits Sissing en Gers Pardoel. Doel van deze radiomarathon is om zoveel mogelijk nieuwe donateurs te krijgen voor KWF Kankerbestrijding.

Jeroen van Inkel: “Ik was negentien toen mijn opa overleed aan kanker. Dat maakte een enorme indruk. Ook mijn schoonvader is aan de ziekte overleden. Vreselijk om zulke sterke mannen te zien afglijden. Door op te staan tegen kanker, zet ik een gevoel van machteloosheid, om in actie. Zonder onderzoek kunnen we geen oplossingen vinden. We zijn op de goede weg, maar er moet nog veel gebeuren! Welke actie we ook ondernemen tegen kanker, het is er nooit één teveel."

In 2011 heeft Jeroen zich ook ingezet voor KWF Kankerbestrijding. Toen werden zo'n 500 collectebussen gestolen. Jeroen besloot net zo lang radio te maken, tot het gestolen bedrag weer bij elkaar was. In vijf uur tijd stond de teller destijds op 63.000 euro. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen