Kies je favoriete radiostation

Dossiers

26 duizend nieuwe KWF-donateurs na benefietshow

Medianieuws

De benefietshow Sta op tegen Kanker heeft woensdagavond tot nu toe ruim 26 duizend nieuwe donateurs gezorgd voor KWF Kankerbestrijding. Het definitieve aantal nieuwe donateurs wordt over twee weken bekendgemaakt. De televisie-uitzending werd gepresenteerd door Frits Sissing en Kim-Lian van der Meij. Onder anderen de 3JS en Caro Emerald traden op.

Met de vorige televisieactie, die in 2012 werd uitgezonden, werden ruim dertigduizend nieuwe donateurs binnengehaald. Het aantal liep na de uitzending nog op naar bijna veertigduizend.

Een woordvoerder van KWF Kankerbestrijding laat vlak na de uitzending weten dat de lijnen nog drukbezet zijn. “We zijn er nog niet.” De zegsvrouw hoopt dat het aantal nieuwe donateurs nog flink oploopt. “Maar het is een andere datum en een andere tijdsgeest, dus we weten niet wat er nu gaat gebeuren.”

Met de 26 duizend nieuwe donateurs is KWF al heel blij, vertelt ze. Mensen werden opgeroepen voor vijf euro in de maand te gaan doneren, maar het gemiddelde ligt volgens haar iets hoger. Hoeveel hoger het gemiddelde precies ligt, kon ze niet direct vertellen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen