Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: Absolute Radio komt met 00’s station

DAB

Na Absolute 80s en Absolute Radio 90s komt de Engelse pop-rockzender Absolute Radio nu ook met een station met de beste muziek van de afgelopen 10 jaar. Op vrijdag 10 december gaat Absolute Radio 00s van start. Het station is via internet en in Londen via Digital Audio Broadcasting (DAB) te beluisteren.

VK: Absolute Radio komt met 00’s station Zoals de naam Absolute Radio 00s doet vermoeden, draait het station uitsluitend hits uit de jaren noughties of zeroties. Op de playlist staan bekende pop-rock acts als Coldplay, the Killers, Muse en Kings of Leon. Daarnaast zijn ook de hits van onder meer Outkast, Black Eyed Peas en Eminem te horen op de zender.

Net als bij alle zusterstations van Absolute Radio, neemt ook Absolute Radio 00s de ochtendshow van Christian O’Connell over. Tot het einde van het jaar gaat hij op Absolute Radio 00s zelfs een uur langer door dan op de andere stations, namelijk tot 11 uur. Daarna kruipt Vicki Blight tot 14 uur achter de microfoon, gevolgd door Lucio Buffone tot 17 uur. De rest van de dag wordt non-stop muziek uitgezonden. De eerste week is om 17 uur elke dag een special van een half uur te horen met live muziek en interviews over My Chemical Romance, Kings of Leon, Lily Allen, Linkin Park en The Killers.

Absolute Radio 00s is vanaf vrijdag 10 december 10 uur te beluisteren via internet, alsmede via DAB in de regio Londen. Het station neemt hier de plek in van zusterstation Absolute Radio 90s op het London 2 multiplex. Absolute Radio 90s blijft namelijk uitzenden via het landelijke multiplex van Digital One. In augustus startte het station al met testuitzendingen via het landelijke multiplex, maar besloten is om dit nu om te zetten in definitieve uitzendingen.

De afgelopen maanden heeft Absolute Radio flink gespeeld met de bitrates en uitzendkwaliteit van zijn stations via het landelijke multiplex. Daarbij is de capaciteit van Absolute Radio en Absolute 80s teruggeschroefd van 128 kbps naar 112 kbps. Volgens Absolute Radio is de geluidskwaliteit echter niet achteruit gegaan. De oude hardware encoder is namelijk vervangen door een nieuwe software encoder, wat voor een verbeterde geluidskwaliteit moet zorgen. Absolute Radio 90s en het digitale pluskanaal Absolute Radio Extra zenden nu elk uit met 64 kbps. Het is de bedoeling dat als Extra niet uitzendt, dat dan de bitrate van 90s omhoog gaat, maar momenteel is dit technisch nog niet mogelijk. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen